Leijonat.fi

       

×

U18 joukkueenjohtajan raportti: Suomi nujersi Tshekin selvin lukemin - ”Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä draivi päällä”

Eetu Mäki avasi Suomen maalihanat Tshekkiä vastaan. Eetu Mäki avasi Suomen maalihanat Tshekkiä vastaan. Kuva: Pasi Mennander

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelaa joulun välipäivinä viiden maan turnauksessa Sveitsin keskiosissa sijaitsevassa Zuchwilissä. Muut turnauksen osallistuvat maat ovat Saksa, isäntämaa Sveitsi, Slovakia sekä tänään vastaan asettunut Tshekki. Pikkuleijonat matkusti Sveitsiin ottelua edeltävänä päivänä ja ennen avauskiekon putoamista takana oli kaksi yhteistä jääharjoitusta.


Ensimmäinen erä alkoi sinivalkoisten lasien läpi katsottuna hitaasti lämmeten, vaikkakin avausmaalin iski maalinedusruuhkasta Eetu Mäki ja Suomi siirtyi sen turvin 1-0-johtoon. Tshekki osui erässä kahdesti, molemmista maaleista vastasi Adam Gajarsky. Ensimmäinen tshekkiosuma syntyi poikittaissyötön jälkeen ylivoimalla ja toinen läpiajosta.

Toisessa erässä Pikkuleijonat siirtyi vahvasti kuskin paikalle. Tasoituksen iski Konsta Hirvonen ajassa 25.07. Kokonaisuudessaan Suomi voitti toisen erän 3-0. Hirvosen lisäksi maalintekijöinä kunnostautuivat oman jäähyn jälkeen aitiosta vapautunut Lassi Thomson sekä Lenni Killinen. Kolmanteen erään siirryttiin sinivalkoisten johtolukemista 4-2.

Kolmas erä oli Suomen näytöstä. Tshekin maalissa torjunut Daniel Dvorak torjui peräti 19 kertaa, kun Pikkuleijonien maalia vartioinut Jere Huhtamaa selvisi seitsemällä torjunnalla. Tshekki ei saanut kirivaihdetta silmään missään vaiheessa, vaan Suomi voitti lopulta pelin murskaavin lukemin 7-2. Kolmannen erän maaleista vastasivat Toni Utunen sekä Niklas Nordgren kahdesti.

Maltillisesti ottelun aloittanut Suomi paransi läpi koko 60-minuuttisen otteitaan ja tuloksena oli siis selkeä ja täysin ansaittu-7-2 voitto. Päävalmentaja Tommi Niemelä oli tyytyväinen lopputulokseen ja halusi nähdä ottelun osana suurempaa kokonaisuutta.

- Tämä joukkue kasvaa koko ajan paremmin ja paremmin yhteen. Edellinen Hämeenlinnan tapahtuma mukaan luettuna meillä on todella positiivinen suunta. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä draivi päällä ja se näkyy nyt myös tulostaululla.

- Huomenna on kuitenkin uusi päivä ja vastassa energisesti ensimmäisessä pelissään esiintynyt Slovakia. Ottelu alkaa jälleen 0-0-tilanteesta ja jokaisen tulee olla valmis. Pystymme yhdessä nostamaan omaa pelaamisen tasoamme huomiselle. Voittoa lähdemme ehdottomasti hakemaan. Maalivahtivalmentajaamme Jarkko Rissasta lainatakseni ”rälläkät pitää saada huomenna jälleen käyntiin”.

Merkillepantavaa ottelussa oli runsas jäähymäärä, mikä johtui sveitsiläiserotuomareiden tiukasta linjasta. Pelissä puhallettiin yhteensä 17 kaksiminuuttista, mutta ainoastaan kaksi ottelun yhdeksästä täysosumasta syntyi ylivoimalla.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: