Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonien päävalmentaja Niemelä: ”Isoin tavoite toteutui, olimme energisin ja raikkain joukkue”

Tästä starttasi Pikkuleijonien voitontanssi: Peetro Seppälä (edessä) ja Matias Maccelli (takana) riensivät ensimmäisenä Ruotsi-ottelun voittomaalin iskeneen Lassi Thomsonin kimppuun. Tästä starttasi Pikkuleijonien voitontanssi: Peetro Seppälä (edessä) ja Matias Maccelli (takana) riensivät ensimmäisenä Ruotsi-ottelun voittomaalin iskeneen Lassi Thomsonin kimppuun. Kuva: Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen Hämeenlinnassa pelatun viiden maan turnauksen voittoon luotsannut päävalmentaja Tommi Niemelä tiivisti jo ennen turnausta joukkueensa suurimmaksi tavoitteeksi energisyyden ja raikkauden. Tavoite toteutui erinomaisesti niin tulosten kuin sisältöjen valossa.


- Teimme tavoitteemme eteen ennen turnausta ja turnauksen aikana paljon hommia. Olen tosi ylpeä joukkueesta, jätkät lähti tosi hyvin tähän mukaan, Niemelä kehuu.

Päävalmentaja on puhunut ahkerasti myös yhteisestä matkasta, jonka varrella kotiturnaus oli yksi välietappi.

- Meillä oli vähän vaihtuvuutta läpi turnauksen, tänäänkin yksi uusi pelaaja tuli sisään ja yksi tippui pois. Lisäksi yksi pelasi jalka ihan rikkinäisenä. Varmaan ulospäinkin näkyy, että tämä joukkue oli yhdessä tekemässä asioita.

Parasta peliä

Niemelä muistuttaa, että yhteiselle matkallekin kuuluu ylä- ja alamäkiä. Hämeenlinnan-turnaus kuulunee eittämättä ylämäkien joukkoon, vaikka oli vain osa matkaa. Onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla ja päävalmentajan lista onkin pitkä nostettaessa nimiä esiin.

- Koko joukkue pitäisi mainita. Pelasimme parasta jääkiekkoa, mitä ollaan pelattu tällä joukkueella. Erityisen positiivisesti pelasivat esimerkiksi Thomsonin Lasse, Petmanin Ville ja Hirvosen Konsta. Maalivahdit olivat vahvoja ja koko meidän pakisto oli läpi turnauksen joukkueemme kivijalka. Ykköskenttä Maccelli-Tanus-Nevasaari oli syömähampaamme silloin, kun lähdettiin tekemään tulosta.

Palautekierrokselle

Viimeisen ottelun päätyttyä Tommi Niemelä valmennusryhmineen ryhtyi palautekeskusteluihin pelaajiensa kanssa, yksi kerrallaan.

- Huomenna aletaan sitten tekemään varsinaisia palautteita ja pian lähdetään palautekierrokselle tapaamaan pelaajia kotiseuroissaan. Maaottelutapahtumien välinen aika on tosi tärkeä jätkien oman tekemisen kannalta.

Niemelän ohjelmaan kuuluu pian myös reissu USA:han.
- Lähden tapaamaan kahta pelaajaamme eli Samuel Salosta ja Sampo Rantaa. On tosi tärkeää, että meillä on henkilökohtainen kontakti jokaisen pelaajan kanssa.

Seuraavaksi onkin jo aika ryhtyä kokoamaan joulutauon maajoukkuetta. Pikkuleijonat matkaa silloin Sveitsiin. MM-kisat pelataan huhtikuussa Venäjällä.

Viiden maan turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: