Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonien Anttoni Hongalla selvät tavoitteet: Liiga ja MM-kisat

Anttoni Honka (vas.) ja Santeri Salmela. Anttoni Honka (vas.) ja Santeri Salmela. Kuva: Pasi Mennander

Puolustaja Anttoni Honka liittyi Pikkuleijonien matkaan turnauksen ensimmäisen ottelun jälkeen, sillä hän oli vielä tiistaina mukana seurajoukkueensa JYPin CHL-ottelussa. Honka tulikin mukaan ryminällä merkkauttaen kolmeen peliin viisi syöttöpistettä ja pelaamalla kaikin puolin vahvan turnauksen.


- Välillä ehkä olisin voinut puolustuspäässä pelata paremmin, mutta pelaaminen onneksi kehittyy koko ajan. Pisteet tulevat sitten siinä mukana, kun joukkue pelaa hyvin, Honka arvioi omia esityksiään.

Voitto Ruotsista lämmitti puolustajan mieltä erityisen paljon.
- Aika huikea voitto. Kaksi ensimmäistä erää jouduimme aika paljon puolustamaan, mutta viimeiseen erään saimme enemmän hyökkäyksiä ja sitä kautta tarvittavan maalin. Jatkoajalla saimme sitten ylivoiman ja tosi hyvän tahtotilan, Honka kertasi.

Puolustajan mukaan Ruotsi ei täysin vastannut ennakko-odotuksia.
- Ruotsi käytti ehkä vähän enemmän trappia, eikä tullut niin paljon paineella kuin odotimme.

Hatunnosto uusille

Suomi oli kotiturnauksessaan liikkeellä melko kokemattomalla joukkueella. Anttoni Hongan sanoin Pikkuleijonilla oli matkassa aika hyvä nippu.

- Pitää uusillekin pelaajille nostaa hattua, että uskalsivat hyvin tulla mukaan. Sieltä löytyi ratkaisijoitakin, kuten Thomsonin Lassin voittomaali tänään. Varmasti pojilla oli ihan mukava tulla mukaan, kun joukkue otti heidät niin hyvin vastaan.

Honka pääsi lokakuussa pelaamaan JYPin paidassa ensimmäiset Liiga-ottelunsa.

- On ollut mukava pelata miesten kanssa. Siellä on vähän samantyylisiä pelejä kuin maajoukkueessa, mutta kamppailupelaaminen on vielä kovempaa ja siellä täytyykin pelata fiksusti koko ajan.

Pelaajan suunnitelmat kauden etenemiseksi ovat selkeät.
- Lähimmät tavoitteet ovat saada jatkaa Liiga-pelejä Jyväskylässä ja pelata keväällä ikäluokan MM-kisat. Jos nämä onnistuvat, niin aika nappiin on kausi mennyt.

Anttoni Hongan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
• Suomi voitti kotiturnauksensa - lopputaulukko täällä!

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: