Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonien kapteeni Utunen: ”Kopissa oli kauhea itseluottamus”

Toni Utunen. Toni Utunen. Kuva: Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen kotiturnaus päättyi komeaan 2-1-jatkoaikavoittoon Ruotsista. Suomi oli lähes kolmannen erän puoliväliin asti tappioasemassa, mutta tasoitti pelin Arttu Nevasaaren maalilla ja korjasi lopulta voiton Lassi Thomsonin jatkoaikaosumalla.


Pikkuleijonien kapteeni Toni Utunen löysi pukukopista ratkaisevan aseen joukkueensa hyvin päättyneeseen takaa-ajoon ruotsalaisia vastaan.

- Kopissa oli kauhea itseluottamus, vaikka alkuun ei oltu niin hyviä kuin oltaisiin voitu olla.

Kapteenin mukaan joukkueen tavoite, energisyys ja raikkaus, toteutuivat läpi turnauksen.
- Kolme voittoa ja yksi jatkoaikatappio kertoo jo aika paljon, Utunen tiivisti.

Ruotsia vastaan joukkue keskittyi lisäksi paineen alta pelaamiseen.

- Paikka paikoin se toimi aika hyvin, mutta tuli huonojakin hetkiä. Pitää vaan osata nollata ja katkaista se, ettei jää pyörimään siihen putkeen.

Kokemusta LeKistä

Toni Utunen on Tapparan pelaaja, mutta pelannut kuluvan kauden ottelunsa Lempäälän Kiekon paidassa Mestistä. Puolustajan mukaan turnauksen ensimmäinen ottelu maajoukkueen matkassa meni häneltä hieman totutellessa erilaiseen pelaamiseen, mutta etenkin kaksi viimeistä ottelua tuntuivat jo hyviltä.

- Mestiksessä enemmän räiskitään kiekkoa, joten onhan se aika erilaista. LeKi on kuitenkin minulle loistava paikka kehittyä, siellä saa vastuuta miesten peleistä. Ensi kaudella pitäisi sitten jo päästä Liigan kokoonpanoon murtautumaan, Utunen suunnitteli.

Nyt puolustajalla on kuitenkin edessään muutaman päivän huili, toivottavasti.

- Varmaan huomenna viimeistään tuntuu, että on tällä viikolla tehty ja touhuttu aika paljon, sohvan syövereihin iltaansa suunnitellut kapteeni arveli.

Toni Utusen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Tällä joukkueella Pikkuleijonat pelasi Hämeenlinnassa
Suomi oli kotiturnauksensa ykkönen - Viiden maan turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: