Leijonat.fi

       

×

Päävalmentaja Niemelä: "Pelin monipuolisuus oli meillä lopulta paljon parempaa kuin vastustajalla"

Päävalmentaja Tommi Niemelä keskusteli Kristian Tanuksen kanssa. Päävalmentaja Tommi Niemelä keskusteli Kristian Tanuksen kanssa. Kuva: Pasi Mennander

Suomi otti kotiturnauksen viimeisessä ottelussaan 2-1-jatkoaikavoiton Ruotsista. Voitollaan Suomi nousi myös kotiturnauksensa voittoon. Asia varmistui, kun sunnuntain jälkimmäisessä ottelussa USA kukisti Tshekin.


Suomi oli ottelussaan Ruotsia vastaan ajoittain vaikeuksissa, mutta sai loppua kohti paremmin kiinni pelistään ja viimeisteli tarvittavan osuman lopulta jatkoajalla ylivoimaa pelatessaan. Koko jatkoaika olikin yhteen päähän pelaamista, eikä Suomen maalissa hyvin esiintyneelle Justus Annuselle kertynyt siinä yhtään torjuntaa. Suomen voittomaalin viimeisteli puolustaja Lassi Thomson.

Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä löysi syyn omiensa takkuiselle aloitukselle.
- Ei oltu pelokkaita, mutta pikkaisen katseltiin eikä lähdetty määräämään peliä, kuten aiemmissa peleissä. Tämä johti vääränlaisiin rytmeihin. Toisessa erässä pelaamisessa näkyi ylirohkeutta ja vähän tyhmiä virheitä, jotka näkyivät muun muassa läpiajotilanteina.

Niemelän mukaan ottelu kääntyi Suomelle, koska joukkue uskoi koko ajan yhteiseen tapaan pelata ja jaksoi jauhaa sitä koko ajan.

- Saimme kiinni rytmeistä ja jaksoimme pitää kiinni siitä vaikeistakin hetkistä huolimatta. Pelin monipuolisuus oli meillä lopulta paljon parempaa kuin vastustajalla ja sen takia voitimme.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Viiden maan turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: