Leijonat.fi

       

×

Joukkueenjohtajan raportti: Suomi kaatoi Ruotsin jatkoajalla - ”Suuri kiitos pelaajille - Tätä tämä on parhaimmillaan!”

Pikkuleijonat pelasivat sunnuntaina Hämeenlinnan turnauksen päätösottelunsa. Vastassa oli tähän asti parhaiten 2000-ikäluokan kansainvälisissä turnauksissa menestynyt Ruotsi.


Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen oli päättynyt keväällä 2017 naapurimaan niukkaan maalin voittoon Venäjän Dmitrovissa. Turnausta ajatellen panokset olivat kovat - Ruotsi varmistaisi voitolla ykkössijan ja Pikkuleijonat nousisivat vähintäänkin hopealle. Lopulliset sijoitukset ratkeaisivat USA-Tshekki-pelin myötä.

Ruotsi karkasi 1-0-johtoon avauserän 5. minuutilla. Maalin teki Jonatan Berggren. Suomi aloitti ottelun hieman passiivisesti, mutta paransi otteitaan jo reilusti ensimmäisen erän edetessä. Kokonaisuutta ajatellen Pikkuleijonat pelasivat todella ehjän 60-minuuttisen. Se sisälsi erinomaisen tiivistä alivoimaa, tukun viisikkopelaamisen kautta rakennettuja maalipaikkoja ja Suomen parhaana palkittu maalivahti Justus Annunen pelasi tolppien välissä varmasti.

Suomi jaksoi kärsivällisesti jauhaa omaa peliään läpi koko ottelun. Ensimmäisen kerran palkinto tuli ajassa 49.13. Mukavat pisteet turnauksessa itselleen kirjauttanut Arttu Nevasaari nosti kiekon maalin edestä kattoon ja maalilaulu raikui Hämeenlinnan hallissa.

Ruotsi otti jäähyn kolmannen erän lopussa. Varsinaisella peliajalla ratkaisua ei kuitenkaan syntynyt ja ylivoimaa päästiin jatkamaan myös jatkoajalla. Suomi kävi kaksi kertaa hakemassa purkukiekon omasta päädystä, mutta muutoin peli oli sinikeltaisen alueella.

Ratkaisu syntyi ajassa 61.53. Ville Petman pääsi kiekkoon kiinni kulmassa ja syötti viivaan Peetro Seppälälle. Seppälä jatkoi poikittain kiekon ennakkoluulottomasti esiintyneelle ensikertalaiselle Lassi Thomsonille. Thomson antoi komposiitin puhua ja halli repesi. Suomi voitti ottelun ansaitusti 2-1.

Kokonaisuutta tarkastellen Suomi otti kovatasoisesta turnauksesta kolme voittoa ja lisäpisteen jatkoaikatappiosta Tshekkejä vastaan. Päävalmentaja Tommi Niemelä oli kopissa ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen näkemäänsä:

- Meidän suurin tavoite tässä turnauksessa oli nostaa yhdessä tekemisen taso leveliä korkeammalle. Siinä me onnistuttiin vähintäänkin hyvin ja se palkittiin myös voittoina. Suuri kiitos pelaajille. Tätä tämä on parhaimmillaan.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen karavaani lepää hetken ja palaa asiaan joulun jälkeen Sveitsin kansainvälisen turnauksen merkeissä. Koko joukkue haluaa kiittää Hämeenlinnan turnausorganisaatiota hyvin järjestetystä tapahtumasta ja toivottaa kaikille hyvää Isänpäivää!

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Suomi voitti kotiturnauksensa - lopputaulukko täällä!
Ottelun Suomi-Ruotsi tilastotapahtumat tulospalvelussa

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: