Leijonat.fi

       

×

Soturi Salmela Pikkuleijonien USA-voitosta: ”Ihan huikeaa taistelua”

Santeri Salmela. Santeri Salmela. Kuva: Pasi Mennander

Suomen Pikkuleijonat jätti kotiturnauksessaan USA:n taakseen toimivalla joukkuepelillään kovassa kamppailussa, joka venyi aina voittomaalikilpailuun asti. Lukemiin 4-3 päättyneestä ottelusta voisi nostaa esiin monta urhoollista taistelijaa. Yksi heistä oli epäilemättä puolustaja Santeri Salmela, joka uurasti herkeämättä läpi ottelun.


Varakapteeni kiteytti pelin jälkeen joukkueensa voiton avaimiksi uskon omaan tekemiseen.

- Emme luovuttaneet kertaakaan 65 minuutin aikana, vaikka välillä oli aika vaikeata. Tiedostimme etukäteen, että vastaan tulee isokokoinen ja kamppailuvoimainen joukkue. Kaikki osasivat kuitenkin latautua siihen oikealla tavalla.

Suomi joutui ottelun lopussa kiperään tilanteeseen, kun ensin Matias Maccelli lähti kolmannen erän viimeiseillä minuutilla istumaan kaksiminuuttista väärästä vaihdosta. Myös jatkoajan viimeiset sekunnit Suomi pelasi alivoimalla, kun Anttoni Honka sai hieman kevyen oloisesti jäähyn huitomisesta.

- Ihan huikeaa taistelua ja uhrautumista joka jätkältä, taistelijoiden joukossa urakoinut Salmela hehkutti.

Paluu kaukaloon

Santeri Salmela on kokenut maajoukkuepelaaja, mutta Hämeenlinnan-turnaukseen hän lähti loukkaantumisen jälkeen vain kaksi sarjaottelua pelanneena. Murtunut sormi piti KooKoo-puolustajan poissa kaukalosta kuuden viikon ajan.

- Hyvältä on tuntunut, alkaa päästä taas rytmiin kiinni. Mielestäni olen pystynyt hoitamaan oman ruutuni turnauksessa ihan hyvin.

Salmela antaa täyden tunnustuksen joukkueelleen, jossa on nyt mukana useita tuoreita maajoukkuepelaajia.

- Hyvin on lähtenyt uudetkin pelaajat mukaan ja se näkyy tosi hyvänä joukkuehenkenä.

Santeri Salmelan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Suomi-USA tilastotapahtumat tulospalvelussa

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: