Leijonat.fi

       

×

U18 joukkueenjohtajan raportti: Kolmelle pelaajalle avausosuma Leijonissa - ”Pelasimme hyvin ja tasapainoisesti läpi ottelun” - Maalikooste

Pikkuleijonien ottelut jatkuivat torstaina Sveitsiä vastaan Hämeenlinnan viiden maan turnauksessa. Alppimaa oli edellisenä päivänä voittanut kovassa kamppailussa USA:n lukemin 3-2. Odotettavissa oli siis hyvä pelillinen haaste.


Samoin kuin edellisessä pelissä Tshekkiä vastaan, Suomi sai lentävän lähdön myös torstain ottelussa. Digitaalit ehtivät juosta ainoastaan 42 sekuntia kun Leijonien maalilaulu kaikui Hämeenlinnan jäähallissa ensimmäisen kerran. Edellisessä ottelussa maajoukkuekasteensa saanut Lassi Thomson pöllytti verkkoa komealla laukauksella ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Maalin syöttöpisteet merkittiin Matias Maccellille ja Arttu Nevasaarelle.

Ensimmäisessä erässä peräti kolme pelaajaa teki pelaajauriensa avausmaalit kansainvälisissä peleissä. Patrik Siikanen osui nopeasti Thomsonin jälkeen, kun punalamppu syttyi uudelleen ajassa 1.17. Kim Nousiainen pääsi myös tuulettamaan avausosumaansa siniviivan one-timerilla 100-0-aloitusvoiton jälkeen, jonka Ville Petman kaivoi Suomelle.

Sveitsi osui ainoastaan viisi sekuntia ennen ensimmäisen erän päätössummeria ja tauolle siirryttiin johtolukemista 3-1.

Kokonaisuudessaan Suomi pysyi läpi koko ottelun kuskin paikalla. Suomi oli ottelussa selkeästi aloitteellisempi ja luisteluvoimaisempi joukkue. Toisen erän maalit merkittiin tasan 1-1. Pikkuleijonista osui Siikanen toistamiseen sekä Sveitsin Simon Wüest.

Kolmas erä alkoi sinivalkoisten johtolukemista 4-2. Myöskään viimeinen kaksikymmenminuuttinen ei tuonut pelin kuvaan muutoksia. Sveitsi ei päässyt kehittämään kunnon kiriä ja Suomi pääsi maalaamaan vielä kahdesti. Konsta Hirvonen ja Kristian Tanus tekivät maalin mieheen ja loppulukemiksi muodostui hyvin pelin kuvaan sopivat 6-2.

Päävalmentaja Tommi Niemelä oli luonnollisesti tyytyväinen ehjän esityksen jälkeen:
- Hieno peli. Kolme pelaajaa sai merkkautettua itselleen kansainvälisten pelien avausosumat ja se on varmasti sellainen asia, joka jää pelaajille mieleen pidemmäksi aikaa. Kokonaisuudessaan pelasimme hyvin ja tasapainoisesti läpi koko ottelun. Tästä on hyvä jatkaa.

- Yksi päivä vedetään happea ja lauantaina kohtaamme yhden jääkiekkomaailman kärkimaista, kun vastaan tulee USA. Siitä saamme hyvän kansainvälisen pelin mittarin matkalla kohti kevättä, Niemelä sanoi.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun Suomi-Sveitsi kaikki maalit:Ottelun Suomi-Sveitsi tilastotapahtumat tulospalvelussa
Viiden maan turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: