Leijonat.fi

       

×

Päävalmentaja Niemelä: ”Olimme pelin päällä koko ottelun”

Päävalmentaja Tommi Niemelä. Päävalmentaja Tommi Niemelä. Kuva: Pasi Mennander

Kirvelevästä Tshekki-pelin jatkoaikatappiosta sisuuntunut Suomi sai torstai-illan Sveitsi-otteluun lentävän lähdön, kun se johti ottelua jo 3-0 reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen.


- Meillä oli sama teema kuin koko turnauksessa, eli energisyys ja raikkaus piti saada näkyviin ja se onnistui alussa hyvin, Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä tiivisti pelin jälkeen.

Suomen vauhti ei ihan kestänyt läpi ottelun, vaikka maalipaikkoja sillä toki riitti loppuun asti. Erityisesti toinen erä oli rikkonainen jäähyjen takia.

- Tuollaisen alun ylläpitäminen koko ottelun ajan on haastavaa. Mutta sitten pitää myös pystyä sietämään sitäkin, että tulee jäähyjä ja vastustajallekin maalipaikkoja. Kyllä me pelin päällä oltiin kuitenkin koko ottelun ajan.

Uusia maalintekijöitä

Tommi Niemelä toivoi ennen turnausta, että uudet ja kokemattomammat pelaajat käyttäisivät näyttöpaikkansa hyväkseen ja niin on jo käynyt. Kahden pelin jälkeen Suomella on neljä uutta maaottelussa maalin viimeistellyttä pelaajaa. Tällä kertaa ensimmäisen osumansa iskivät Lassi Thomson, Patrik Siikanen ja Kim Nousiainen.

- Kyllähän kuusi maalia (lopputulos 6-2) maaottelussa on tosi iso määrä. Paikkoja meillä toki olisi ollut 10-15 maaliin.

Kilpailu kiristyy

Maalintekijöiden lisäksi Niemelällä oli helppo työ nimetä monta onnistujaa torstain ottelusta.
- Ehdottomasti Nurmen Kalle maalissa, hänelle hieno voitto. Lisäksi alempien kenttien Suhosen Pekka ja Hirvosen Konsta pelasivat hyvin, Petmanin Ville oli tosi vahva koko ajan kentällä. Ja vaikka ykköskenttä ei maaleja tehnyt, niin se oli aika hyvä kiekon kanssa.

Uusien pelaajien esiintulo tietää valmennukselle vaikeampia valintoja tulevaisuudessa.
- Hienoa, että pojat tekevät sen vaikeaksi. Se antaa tietysti myös haastetta niille, jotka lähtökohtaisesti ovat olleet edellä, mutta eivät välttämättä ole enää. Koko jutun hienous on siinä, että pelaajat kehittyvät. Olen tosi iloinen tilanteesta.

Maalivahdit jäälle, muut jumpalle

Kahden turnauspäivänä jälkeen Suomi komeilee sarjataulukon kärjessä, tosin ottelun enemmän USA:ta ja Ruotsia pelanneena.
- Lähdemme ehdottomasti taistelemaan turnausvoitosta, Tommi Niemelä lupaa.

Voiton tavoittelu jatkuu perjantaina videoiden katsomisella ja jumpalla. Maalivahdit käyvät myös jäällä.
- Loppupäivän annamme vapaaksi ja jätkät saavat tehdä mitä haluavat, vaikka tutustua Hämeenlinnan keskustaan. Meillä on tosi kova rutistus tulossa vielä loppuun.

Ottelun Suomi-Sveitsi kaikki maalit:Ottelun Suomi-Sveitsi tilastotapahtumat tulospalvelussa
Viiden maan turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: