Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonien kotiturnaus käynnistyy keskiviikkona - Päävalmentaja Niemelän arviot kaikista vastustajista!

Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä. Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä. Kuva: Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen isännöimä turnaus käynnistyy keskiviikkona Hämeenlinnassa. Pikkuleijonat pelaavat viiden päivän aikana neljä ottelua, kun vastaan luistelevat Tshekki, Sveitsi, USA ja Ruotsi.


Suomen päävalmentaja Tommi Niemelä arvioi Leijonat.fi:lle turnauksen joukkueet. Hänen mukaansa Pikkuleijonilla on edessään mielenkiintoisia otteluita, joissa vastaan asettuu tuttuja ja entuudestaan lähes tuntemattomia joukkueita.

Yksi asia on varma: Hämeenlinnaan on saapunut erittäin mielenkiintoisia joukkueita ja luvassa lienee vaiherikasta jääkiekkoa.

- Tosi kova turnaus on tulossa. Pääsemme varmasti haastamaan itseämme, päävalmentaja Tommi Niemelä ennakoi.

Tshekki
Ensimmäisenä Pikkuleijonat pääsevät testaamaan Tshekin pelikunnon. Keskiviikkona kello 19 alkavassa ottelussa kohtaa ehkä yllättäen kaksi melko samantyylistä joukkuetta. Tshekki kun on perinteisesti tunnettu kiekollisesti taitavista pelaajistaan.

- Vastaan tulee erittäin kova moraalijoukkue. Tshekki repii, raastaa ja blokkaa. Sitä vastaan on ärsyttävä pelata, Tommi Niemelä luonnehtii.

Hän ennakoi Tshekin käyttävän pelissään useampia erilaisia puolustus- ja hyökkäyssuunnitelmiaan.
- Tshekki on menossa Suomen suuntaan pelitavassaan, Pikkuleijonien päävalmentaja uskoo.

Sveitsi

Sveitsi on Suomelle entuudestaan hieman tuntemattomampi vastustaja. Tommi Niemelän kokemukset maasta ovat viime kaudelta U17-ikäluokan joukkueesta.

- Silloin heillä oli kovia luistelijoita, mutta viisikkopelissä Sveitsi ei vielä pärjännyt. Hyvä ja urheilullinen porukka heillä pitäisi jälleen olla, Niemelä uskoo.

Sveitsi luistelee Pikkuleijonia vastaan torstain iltaottelussa kello 19.

USA

Pikkuleijonat kohtasi USAn viimeksi elokuun Ivan Hlinka -turnauksessa. USA on kuitenkin muuttunut edellisestä turnauksesta ja vastaan luistelee entistä vahvempi joukkue.
- USA saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella kovimmalla mahdollisella joukkueellaan Eurooppaan, Niemelä tietää.

Tyypillisesti jenkkijoukkueet ovat luisteluvoimaisia ja pelaavat melko simppeliä, nopeaa jääkiekkoa. Suomi pääsee testaamaan USAn pelisabluunan lauantaina kello 14 alkavassa ottelussa.

Ruotsi

Viime kaudella alle 17-vuotiaiden päätapahtuman, World Hockey Challengen, voittanut Ruotsi on jatkanut erittäin vahvoja otteitaan myös tällä kaudella.

- Ruotsilla on tosi taitavat yksilöt ja liikkuva, pelitaitava jengi, Niemelä arvioi.
Hämeenlinnan-turnaukseen ruotsalaiset saapuvat kuitenkin hieman uudistuneella joukkueella, sillä ikäluokan kovin kärki on alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa.
Pikkuleijonien kotiturnaus huipentuu Ruotsia vastaan isänpäivänä sunnuntaina kello 14 alkavaan otteluun.

• Koko turnauksen otteluohjelman näet täältä
Liput turnaukseen myy Ticketmaster

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: