Leijonat.fi

       

×

U18 joukkueenjohtajan raportti: Venäjä vahvempi maalien edustoilla - ”Hieman ristiriitainen fiilis”

Mikko Kokkonen viimeisteli Suomen ainoan maalin. Mikko Kokkonen viimeisteli Suomen ainoan maalin. Kuva: Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelasi keskiviikkona Ivan Hlinkan muistoturnauksessa kolmannen pelinsä. Pikkuleijonilla oli ennen Venäjän kohtaamista taskussaan voitto Slovakiasta ja tappio Kanadalle.


Suomi tuli otteluun energisenä ja hyvällä ilmeellä. Peli oli kokonaisuudessaan hyvin hallussa ja Pikkuleijonat pääsi määräämään pelin rytmiä kiekollisena.

Ottelun painopiste oli Venäjän kenttäpäädyssä, mutta avausmaali merkittiin kuitenkin naapurimaalle. Täysosuma syntyi ylivoimalla. Dmitriy Zavgorodniy nousi kiekon kanssa keskelle saaden Suomen maalissa pelanneen Justus Annusen poikittaisliikkeeseen ja ampui kiekon ringettetasolta kohti sinivalkoista maalia. Pavel Rotenberg sai ohjattua kiekon ilmasta ohi Annusen.

Vaikka Suomi hallitsi peliä, niin Venäjä maalasi vielä toistamiseen. Ensimmäisen erän laukaukset kirjattiin Suomen hyväksi 10-5, vaikkakin Venäjä johti 2-0.

Erätauolla päävalmentaja Tommi Niemelä valoi uskoa omiinsa ja oli kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueensa esiintymiseen ensimmäisellä kolmanneksella. Nyt tarvittiin uskoa ja pysymistä pelisuunnitelmassa.

Pikkuleijonat pääsi kaventamaan ajassa 24.30. Kiekko päätyi Jesperi Kotkaniemen ja Sampo Rannan kautta Mikko Kokkoselle. Kokkonen harhautti puolustajan, nousi maalille ja nosti kiekon päättäväisesti etukulmasta maalin kattoon. Suomi sai täysosumasta lisää virtaa, eikä Venäjä päässyt tänään helpolla.

Kolmanteen erään siirryttiin 1-2-lukemista. Digitaalit pysähtyivät aikaan 43.40. Suomen kannalta maali syntyi väärään kenttäpäätyyn ja sen turvin vastustaja siirtyi 3-1-johtoon.

Kun ottelu oli pelaamatta reilut seitsemän minuuttia, Venäjä sai kaksiminuuttisen. Suomi otti aikalisän ja samalla maalivahdin pois. Aikaisen maalivahdin poisoton syynä oli se, että Suomen oli voitettava ottelu päästäkseen turnauksessa välieriin.

Ensin sinivalkoiset myllyttivät vastustajan kenttäpäädyssä kuudella neljää vastaan ja vielä sen jälkeenkin pitkiä jaksoja yhden miehen ylivoimalla. Annunen kävi seisomassa maalillaan ainoastaan kahdesti viimeisten minuuttien aikana. Kiekko ei saatu kuitenkaan maaliin asti ja Venäjä korjasi pisteet ottelusta lukemin 3-1.

Koko ottelun maalipaikat Suomi voitti murskaavasti 21-9. Tosiasia on kuitenkin se, että maalit ratkaisevat. Venäjä oli maalintekopaikoissa parempi Suomen hallitessa kenttätapahtumia.

Päävalmentaja Tommi Niemelä kiteytti taiston seuraavasti:
- Hieman ristiriitainen fiilis. Jokainen pelaaja laittoi itsensä tänään esimerkillisesti likoon. Pysyimme täydet 60 minuuttia pelisuunnitelmassa. Viisikkopelaaminen tuotti maalipaikkoja, mutta Venäjä oli vahvempi molempien maalien edustoilla. Emme päässeet irtokiekoille niin, että se olisi tuottanut meille enemmän täysosumia. Tänään emme saaneet sitä palkintoa, joka meille olisi kuulunut.

Torjunnat:
Justus Annunen, Suomi 20
Amir Miftakhof, Venäjä 31

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

Pikkuleijonat pelaa turnauksessa vielä yhden pelin. Ottelu sijoista 5-6 pelataan perjantaina alkaen kello 16:30 Suomen aikaa. Vastustaja on USA.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: