Logo
Tulosta tämä sivu

U18 joukkueenjohtajan raportti: Kanada-tappiosta katseet keskiviikon Venäjä-peliin - ”Osaaminen yhdessä esille”

  • Kirjoittanut  Pekka Peltola
Matias Maccelli viimeisteli Suomen ainoan maalin. Matias Maccelli viimeisteli Suomen ainoan maalin. Kuva: Pasi Mennander

Bratislavassa oli tiistaina Pikkuleijonien toinen pelipäivä. Taskussa oli voitto maanantain Slovakia-pelistä. Toiseen peliin vastustajaksi luisteli Kanada. Vaahteralehdillä oli alla maalin tappio Venäjälle.


Ottelun avausmaali syntyi ajassa 5.09. Kanadan Jared McIsaac tuli laidasta luistellen kohti maalia. Keskikaistalta mukaan polkenut Benoit-Olivier Groulx ajoi voimakkaasti kohti maalia, piti mailan jäässä ja ohjasi kiekon ohi Pikkuleijonien parhaana palkitun Justus Annusen.

Ensimmäinen erä oli Suomen osalta tahmea ja samanlaiseen hyökkäyspelaamiseen kuin Slovakiaa vastaan joukkue ei päässyt halutulla tavalla kiinni. Groulxin täysosuma jäi ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen ainoaksi ja erätaukoa lähdettiin viettämään 1-0-takaa-ajoasetelmista.

Erätauolla Suomen päävalmentaja Tommi Niemelä teroitti luistelusta pelaamisen merkitystä ja sitä lähdettiin etsimään toisesta erästä. Tänään Pikkuleijonien pelaaminen ei kuitenkaan kokonaisuudessaan ollut toivotulla tasolla. Toinen erä oli isossa kuvassa ensimmäisen kopio. Suomi otti erässä yhteensä neljä kaksiminuuttista. Kanada käytti erikoistilanteet hyväkseen hyvällä prosentilla viimeistellen erässä kaksi ylivoimamaalia. Maalit mieheen tekivät Calen Addison ja Nolan Foote.

Kolmannessa erässä syntyi yhteensä kolme maalia. Kaksi niistä teki Kanada ja yhden Suomi. Matias Maccelli laukoi Rasmus Kuparin maalille toimittaman irtokiekon ohi kanadalaisvahti Alexis Gravelin. Näin ollen lopputulokseksi muodostui Kanadan voitto lukemin 5-1.

Ottelun jälkeen pukukopissa oli hieman pettynyt leijonalauma, mutta päävalmentaja Tommi Niemelä valoi uskoa omiinsa ja suuntasi katseet jo keskiviikon otteluun, jossa vastustajana on Venäjä:
- Tänään meidän kone ei käynnistynyt toivotulla tavalla. Ottelu sisälsi kuitenkin myös hyviä hetkiä. Kanadan tasoisen joukkueen voittaminen vaatii ehjää 60-minuuttista. Huomenna vastassa on Venäjä, jonka olemme voittaneet kahdessa viimeisessä keskinäisessä pelissä. Naapurimaata vastaan lähes kaikki ottelut ovat olleet maalin pelejä. Uskon, että huomenna käännämme hieman kurssia ja palaamme jälleen voittojen tielle. Se vaatii lisää aktiivisuutta ja luistelua meidän omaan pelaamiseen. Joukkueesta löytyy paljon osaamista ja meidän pitää se vain kaivaa yhdessä esille.

Ottelun maalikooste:


Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen viralliset sivut

 

 

Viimeksi muutettu
Suomen Jääkiekkoliitto | Kaikki oikeudet pidätetään.