Leijonat.fi

       

×

U18 joukkueenjohtajan raportti: Pikkuleijonilla voitokas turnausavaus - ”Pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla”

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue on pelaamassa Ivan Hlinka Memorial -turnauksessa. Joukkue on Bratislavan lohkossa ja sen muut joukkueet ovat Slovakia, Kanada ja Venäjä. Maanantaina Pikkuleijonat aloitti oman turnauksensa iltapelillä isäntämaa Slovakiaa vastaan.


Etelä-Euroopassa kesä on lähes parhaimmillaan ja sen saattoi kokea myös hallin seinien sisäpuolella. Jäähallin näytti ottelun alkaessa +23 astetta.

Ottelua ehdittiin pelata hieman reilut 11 minuuttia ennen taiston ensimmäistä täysosumaa. Maali syntyi puolustaja Toni Utusen lavasta. Pirteästi läpi ottelun esiintynyt Matias Maccelli sai hyökkäyspäässä kiekon haltuun ja pelasi paikan takatolpalle nousseelle Utuselle. Joukkueen kapteeni ampui kiekon varmasti one-timerilla ohi Slovakian parhaana palkitun maalivahti Samuel Vyletelkan.

Myös toinen osuma merkittiin Pikkuleijonille. Tehot 2+3 ottelussa merkkauttanut Rasmus Kupari sai vauhtiin kiekon, nousi voimakkaasti luistellen kohti maalia ja ampui pakin jaloista kiekon oikeaan yläkulmaan.

Slovakia onnistui kaventamaan erän viimeisellä peliminuutilla tilanteeksi 2-1. Maali oli ylivoimamaali ja tekijänä Alexander Zekucia.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan Suomen hallintaa. Joukkue pääsi pelaamaan useita pitkiä hyökkäyksiä Slovakian kenttäpäädyssä ja maalipaikkojakin siunaantui roppakaupalla. Kiekko poimittiin erässä kerran Slovakia-maalista. Anttoni Honka sai kiekon oman siniviivan pinnassa ja käänsi nopeasti pelin ylöspäin. Ylivoimahyökkäyksessä Honka tarjoili kiekon Kuparille ja Leevi Aaltonen pääsi nostamaan takakulmalta kiekon ohi Vyletelkan. Toisen erän laukaukset merkittiin Suomen hyväksi 13-4.

Toisella erätauolla pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä peräänkuulutti hyökkäyspelaamisen tehokkuutta ja sitä myös saatiin kolmannessa erässä. Maalinteossa onnistuivat Jesperi Kotkaniemi, Kupari sekä Aaltonen. Suomi voitti kolmannen erän 3-0 ja koko ottelun 6-1.

Kokonaisuutta ajatellen Suomi paransi pelaamistaan läpi koko ottelun. Siihen myös päävalmentaja Tommi Niemelä oli tyytyväinen:

- Ottelussa, jossa teemme kuusi maalia, olisi helppo nostaa esiin ainoastaan maalintekijät. Toki niitä tarvitaan, jos peli halutaan voittaa, mutta tehojen lisäksi pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla. Esimerkiksi Santeri Salmela blokkasi kolme laukausta yhden alivoiman aikana ja Jesse Moilasen kenttä riisti hyvin kiekkoja omalle joukkueelle. Nyt tuntuu luonnollisesti hyvälle, mutta huominen Kanada peli tulee nopeasti vastaan. Tempo tulee olemaan varmasti kovempi ja näin ollen myös pelin vaatimukset kasvavat.

Tiistaina joukkueen pelit jatkuvat Kanadaa vastaan Slovakian aikaan klo 15.30.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: