Leijonat.fi

       

×

U18 otteluraportti: ”Meijän Bändin” soittimet olivat vireessä Kanada-ottelussa - ”Hattua pitää nostaa koko joukkueelle”

Voiton jälkeen laulettiin "Maamme". Voiton jälkeen laulettiin "Maamme". Kuva: HHOF-IIHF Images

Välipäivän jälkeen päiväpelissä Pikkuleijonat kohtasivat alkusarjan viimeisessä ottelussa Kanadan. Ottelun panoksena oli lohkovoitto. Lohkovoitto myös varmistaisi sen, ettei tarvitse muuttaa puolivälieräottelun takia toiselle pelipaikkakunnalle. Panosta pelissä siis oli.


Ottelu alkoi todella törkeällä taklauksella. Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen meni pysäyttämään maalin taakse kiekkoa ja Kanadan hyökkääjä ajoi törkeästi Ukko-Pekan päälle. Tempusta olisi aivan hyvin voinut antaa ulosajon, mutta tuomaristolla ei riittänyt siihen rohkeus.

Pikkuleijonat käytti heti tilanteen hyväkseen ja Kristian Vesalainen ampui ensimmäisen maalin kun peliä oli pelattu vasta yksi minuutti. Kanada ei tästä hätkähtänyt vaan pyrki jatkamaan kovaa painetta Pikkuleijonien pakkeihin ja onnistukin noin neljän minuutin kohdalla tasoittamaan ottelun maalin edestä.

Kanada hallitsi hienokseltaan ensimmäistä erää, mutta Ukko-Pekka Luukkonen piti hyvillä torjunnoillaan joukkueen mukana pelissä. Pikkuleijonille oli todella iso haaste päästä Kanadan painekarvauksen alta. Maalivahtien torjunnat: Suomi 9, Kanada 11.

Toiseen erään tuli todella valmis Pikkuleijonien ryhmä. Erätauolla oli saatu selkeät ohjeet miten painekarvaus ohitetaan ja Pikkuleijonat hallitsivat selkeästi toisen erän tapahtumia.

Ensin Kristian Vesalainen ampui paluukiekosta 2-1-johtomaalin kun toista erää oli pelattu vain 30 sekuntia. Kun erää oli pelattu noin 32 minuuttia oli Pikkuleijonat jo 4-1-johdossa. Ensin onnistui Miro Heiskanen ja sitten alivoimalla Santeri Virtanen karkasi läpiajoon ja hassutti Kanadan maalivahdin, siirtäen Pikkuleijonat 4-1-johtoon. Hetkeä myöhemmin oli Linus Nymanilla avopaikka, mutta Kanadan maalivahti teki ilmiömäisen pelastuksen.

Muutama minuutti ennen erän loppua Kanada pääsi kaventamaan ja näin toiselle erätauolle mentiin Pikkuleijonien 4-2-johdossa. Kuvaavaa toiselle erälle oli se, että Ukko-Pekka Luukkoselle kertyi vain kolme torjuntaa, vastaavasti Kanadan maalivahti torjui 11 kertaa.

Kolmas erä alkoi kuten kaksi aikaisempaa. Nyt meni puolitoista minuuttia kun Pikkuleijonat iski maalin. Suoran hyökkäyksen päätteeksi Teemu Enberg onnistui maalinteossa, hienon esityön teki Jesperi Kotkaniemi. Näin saatiin Kanadan takaa-ajo vaikeammaksi.

Pikkuleijonat pelasivat tosi kypsän kolmannen erän, ja vaikka Kanada saikin aikaiseksi kavennusmaalin ottelun 51. minuutilla, ei voittajasta ollut epäselvää. Pikkuleijonat pystyivät hyvin tappamaan Kanadan pelin ja loppujen lopuksi Kristian Vesalainen teki illan kolmannen maalinsa Kanadan tyhjään maaliin. Näin loppunumerot olivat Suomi 6 ja Kanada 3.

Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Miro Heiskanen, mutta hattua pitää nostaa koko ”Meijän Bändille” hienosta voitosta. Nyt oli ensimmäinen isku eli tahti kohdallaan ja kaikkien soittimet oli vireessä. Paikalle oli tullut yli 2000 katsojaa ja he saivat varmasti rahoillensa vastinetta.

Keskiviikkona kisoissa on välipäivä ja torstain puolivälierässä vastaan asettuu Tshekki. Ottelu alkaa torstaina Suomen aikaa kello 14:30.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
MM-kisojen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 

Viimeksi muutettu


U18 MM-KISAT 2017


Alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelattiin Slovakian Popradissa ja Spisska Nova Vesissa 13.-23.4.2017.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #U18fi #Pikkuleijonat ja #Leijonat


LOHKOJAKO

Alkulohko A (Poprad):
Kanada
Latvia
Slovakia
Suomi
Sveitsi

Alkulohko B (Spisska Nova Ves):
Ruotsi
Tshekki

USA
Valko-Venäjä
Venäjä


SUOMEN OTTELUT
Alkulohko:

To 13.04. 20:30
Slovakia 4-5 Suomi

La 15.04. 16:30
Suomi 5-1 Sveitsi

Su 16.04. 20:30
Latvia 2-7 Suomi

Ti 18.04. 16:30
Suomi 6-3 Kanada Kooste

Puolivälierät:
To 20.04.
14:30 Suomi 6-5 JA Tshekki Kooste
16:30 Kanada 3-7 Ruotsi
18:30 Venäjä 3-2 JA Slovakia
20:30 USA 4-2 Sveitsi

Välierät:
La 22.04.
16:30 Suomi 2-1 JA Venäjä
20:30 USA 4-3 JA Ruotsi

Mitaliottelut:
Su 23.04.
16:30 Pronssiottelu:

Venäjä 3-0 Ruotsi
20:30 Loppuottelu:
USA 4-2 Suomi

Ajat Suomen aikaa.


KOKO OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


SUOMEN MM-KISAJOUKKUE
Maalivahdit:
1 Ukko-Pekka Luukkonen
30 Lassi Lehtinen
31 Oskar Autio
Puolustajat:
2 Toni Utunen
4 Aleksi Anttalainen
5 Eero Teräväinen
6 Bernard Isiguzo
7 Urho Vaakanainen
21 Otto Latvala

27 Eemeli Räsänen
33 Miro Heiskanen
Hyökkääjät:
9 Santeri Aalto
10 Kristian Vesalainen
13 Joni Ikonen
18 Teemu Engberg
19 Jesperi Kotkaniemi
20 Linus Nyman
22 Santeri Virtanen
25 Aarne Talvitie
29 Jesse Ylönen
32 Jesse Koskenkorva
34 Rasmus Kupari
36 Olli Maansaari


MM-KISAT YLEN KANAVILLA
TV:n ohjelmaopas
Ylen maajoukkuesivut


KAIKKI PIKKULEIJONIEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: