Leijonat.fi

       

×

U18 otteluraportti: Slovakia-voitosta energiaa koko joukkueelle - ”Hyvää oppia tulevaa varten”

U18 otteluraportti: Slovakia-voitosta energiaa koko joukkueelle - ”Hyvää oppia tulevaa varten” Kuva: HHOF-IIHF Images

Pikkuleijonien taival MM-kisoissa alkoi torstaina riemukkaalla voitolla isäntämaa Slovakiasta. Pikkuleijonat pystyivät hiljentämään lähes täyden hallin kolmannessa erässä, kun Aarne Talvitie teki 5-4-voittomaalin Miro Heiskasen ja Toni Utusen esityöstä.


Ottelu alkoi Pikkuleijonien osalta hyvin. Joukkue oli selkeästi valmis haastamaan kotijoukkueen ja pystyi heti pelin alusta ottamaan kontrollin pelistä. Miro Heiskanen liittyi joukkueen kokoonpanoon vain neljä tuntia ennen ottelua ja toi selkeästi ryhtiä kaikkien puolustajien pelaamiseen.

Erä oli pelillisesti tosi tasainen ja maalipaikoilla ei juuri juhlittu. Maalissa Ukko-Pekka Luukkonen torjui kaikki vastustajan yritykset.

Erän puolivälissä iski Suomen ykköskenttä. Harjoitusotteluissa tehottomasti esiintynyt kenttä näytti nyt suunnan omalle joukkueelle. Joni Ikosen röyhkeä haasto laidasta ja Kristian Vesalaisen suora laukaus avasivat Pikkuleijonien maalitilin näissä MM-kisoissa. Vaikka torjunnat olivat 3-12, ei Slovakia päässyt juurikaan maalipaikoille.

Toinen erä alkoi selkeällä Pikkuleijonien hallinnalla. Ensin Aarne Talvitie onnistui maalinteossa, hyvän esityön maalin teki Eero Teräväinen. Ajassa 28.59 Kristian Vesalainen siirsi ylivoimalla Pikkuleijonat jo 3-0-johtoon, syöttäjinä Heiskanen ja Jesse Ylönen.

Oli vain ajan kysymys, että Slovakian selkäranka katkeaa. Vaan kuinkas kävikään. Tähän asti joukkue oli pelannut kuten oli sovittu, mutta jostain syystä keskittyminen herpaantui ja vain 20 sekuntia Pikkuleijonien maalista Slovakia kavensi.

Yhtäkkiä Slovakia olikin pelissä mukana. Noin seitsemäasä minuutissa vastustaja takoi neljä maalia siirtyen 4-3-johtoon ja halli oli revetä liitoksistaan.

Tämä Pikkuleijonien joukkue on useasti pystynyt vielä pelin sisällä muuttamaan pelaamistaan ja niin kävi nytkin. Joukkueen usko oli jo loppumassa, mutta jostain joukkue löysi taas sen oman pelin ja pystyi aivan erän lopussa tasoittamaan pelin. Hyvä pyöritys vastustajan maalilla ja irtokiekosta Jesse Ylönen tasoitti ottelun, syöttäjät Talvitie ja Santeri Virtanen. Torjunnat toisessa erässä Slovakia 14 ja Suomi 6.

Kolmas erän alku oli taas Pikkuleijonien. Joukkue pystyi luomaan tukun hyviä maalipaikkoja, mutta ei onnistunut viimeistelyssä. Ajassa 52.17 Aarne Talvitie ohjasi suoran hyökkäyksen päätteeksi maalinedustalta kiekon Slovakian maaliin ja näin Pikkuleijonat olivat taas kuskin paikalla.

Slovakia yritti vielä ja onnistuikin tekemään maalin noin viisi minuuttia ennen pelin loppua, mutta tuomaristo hylkäsi osuman, koska  kyseessä oli maalivahdin häirintä. Torjunnat kolmannessa erässä Slovakia 7 ja Suomi 9.

Päävalmentaja Juuso Nieminen totesi pelin jälkeen, että tämä oli hyvää oppia tulevaa varten. Pitää ymmärtää se, että täällä ei ole ns. helppoja pelejä ja kuinka tärkeää on pystyä pelaamaan peliä sovitulla tavalla. Puolet ottelusta homma toimi, sitten vastustaja käytti saamansa mahdollisuuden. Usko meinasi mennä, mutta jostain joukkue kaivoi taas esiin oman pelinsä ja tuli takaisin. Voitto erittäin vahvasta Slovkian joukkueesta antoi varmasti energiaa koko joukkueelle.

Perjantaina on välipäivä, jonka joukkue käyttää akkujen lataamiseen. Lauantaina on seuraava peli ja sitä kohti ”Meijän Bändi” virittelee soinnut kohdilleen.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja

Ottelun Slovakia-Suomi tapahtumat tulospalvelussa
Poikien MM-kisojen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 


U18 MM-KISAT 2017


Alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelattiin Slovakian Popradissa ja Spisska Nova Vesissa 13.-23.4.2017.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #U18fi #Pikkuleijonat ja #Leijonat


LOHKOJAKO

Alkulohko A (Poprad):
Kanada
Latvia
Slovakia
Suomi
Sveitsi

Alkulohko B (Spisska Nova Ves):
Ruotsi
Tshekki

USA
Valko-Venäjä
Venäjä


SUOMEN OTTELUT
Alkulohko:

To 13.04. 20:30
Slovakia 4-5 Suomi

La 15.04. 16:30
Suomi 5-1 Sveitsi

Su 16.04. 20:30
Latvia 2-7 Suomi

Ti 18.04. 16:30
Suomi 6-3 Kanada Kooste

Puolivälierät:
To 20.04.
14:30 Suomi 6-5 JA Tshekki Kooste
16:30 Kanada 3-7 Ruotsi
18:30 Venäjä 3-2 JA Slovakia
20:30 USA 4-2 Sveitsi

Välierät:
La 22.04.
16:30 Suomi 2-1 JA Venäjä
20:30 USA 4-3 JA Ruotsi

Mitaliottelut:
Su 23.04.
16:30 Pronssiottelu:

Venäjä 3-0 Ruotsi
20:30 Loppuottelu:
USA 4-2 Suomi

Ajat Suomen aikaa.


KOKO OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


SUOMEN MM-KISAJOUKKUE
Maalivahdit:
1 Ukko-Pekka Luukkonen
30 Lassi Lehtinen
31 Oskar Autio
Puolustajat:
2 Toni Utunen
4 Aleksi Anttalainen
5 Eero Teräväinen
6 Bernard Isiguzo
7 Urho Vaakanainen
21 Otto Latvala

27 Eemeli Räsänen
33 Miro Heiskanen
Hyökkääjät:
9 Santeri Aalto
10 Kristian Vesalainen
13 Joni Ikonen
18 Teemu Engberg
19 Jesperi Kotkaniemi
20 Linus Nyman
22 Santeri Virtanen
25 Aarne Talvitie
29 Jesse Ylönen
32 Jesse Koskenkorva
34 Rasmus Kupari
36 Olli Maansaari


MM-KISAT YLEN KANAVILLA
TV:n ohjelmaopas
Ylen maajoukkuesivut


KAIKKI PIKKULEIJONIEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: