Leijonat.fi

       

×

U18: Peli, lataus ja rohkeus kohdallaan - Ruotsi silti Pikkuleijonia parempi päätöspelissä

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelasi viiden maan turnauksen viimeisen ottelunsa lauantaina. Turnauksen neljä muuta joukkuetta pelaavat vielä sunnuntaina. Suomen urakka päättyi 1-3-tappioon Ruotsille.


Ottelupalaverissa päävalmentaja Juuso Nieminen otti esille kolme olennaista asiaa Pikkuleijonien pelaamisesta, mikäli halutaan pelata voitosta kansainvälisissä peleissä. Ne ovat peli, lataus ja rohkeus. Mikäli kaikki kolme asiaa ei ole kunnossa, voittaminen on todella vaikeaa, kun vastassa on maailman huippujoukkueet. Jos eilen puuttui lataus, niin tänään oli joukkueella kaikki kolme asiaa kohdallaan.

Kaksi erää pelattiin todella tasaväkisesti ja maalipaikat oli todella tiukassa. Kuvaavaa oli, että ensimmäisessä erässä Ruotsi sai ensimmäisen laukauksen vasta kuuden minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä Ruotsi pystyi muutaman pitemmän pyörityksen järjestämään Pikkuleijonien maalille, mutta maalissa Lassi Lehtinen oli todella varma, eikä antanut ruotsalaisille irtokiekkoja. Samoin puolustajat siivosivat hyvin oman maalin edustan. Valitettavasti Pikkuleijonilla oli samoja ongelmia Ruotsin maalilla.

Kolmas erä alkoi sitten Pikkuleijonien osalta ikävästi. Helppo jäähy ja sen aikana Ruotsi onnistui ylivoimalla maalin edestä. Erän seitsemännellä minuutilla Pikkuleijonilla oli mahdollisuus tulla tasoihin 5-3-ylivoimalla. Valitettavasti Ruotsin maalivahti pystyi tekemään haamutorjunnan ja näin esti tasoituksen.

Pari minuuttia tästä Ruotsi sai uuden mahdollisuuden ylivoimalla ja viivalaukaus painui vastustamattomasti Lassi Lehtisen taakse.

Noin viisi minuuttia ennen loppua Pikkuleijonat joutuivat taas alivoimalle, mutta nyt iskikin Suomi, kun Aarne Talvitie pääsi maalin edestä tuikkaamaan kiekon Ruotsin maaliin Joni Ikosen esityöstä.

Noin kaksi minuuttia ennen loppua Pikkuleijonat ottivat maalivahdin pois, mutta valitettavasti ruotsalaiset saivat katkaistua hyökkäyksen siniviivan tuntumassa ja kiekko päätyi Suomen tyhjään maaliin. Näin Ruotsi voitti kiihkeän ottelun maalein 3-1. Suomen maalissa Lassi Lehtinen pelasi loistavan pelin ja mahdollisti taistelun ottelun voitosta. Joukkueen parhaana palkittiin Joni Ikonen.

Näin turnaus on Pikkuleijonien osalta ohi ja huomenna aikaisin alkaa kotimatka. Yhteenvetona voidaan todeta, että joukkue ei onnistunut tekemään kuin yhdessä ottelussa kolme maalia. Kolmessa muussa ainoastaan yksi per ottelu ja se on kansainvälisissä peleissä liian vähän voittaakseen otteluita.

Tämä oli viimeinen turnaus ennen MM-kisoja. Seuraavaksi joukkue kokoontuu MM-leirille ja siitä alkaa joukkueen rakentaminen kohti MM-kisoja. Varmaa on, että Pikkuleijonat eivät tule halvalla nahkaansa myymään.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: