Leijonat.fi

       

×

U18 otteluraportti: Venäjä vahvempi maalien edessä - ”Ei riittänyt taistelu tänään”

Pikkuleijonat kohtasi Venäjän ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ottelu päättyi Venäjän selvään 6-1-voittoon, mutta tulos ei kerro ihan koko ottelun kuvaa.


Ottelun alku oli Pikkuleijonille vaikea. Hieman huolimaton pelaaminen omassa päädyssä, ja kuin vahingossa 24 sekunnin jälkeen peli oli Venäjälle 1-0. Venäjä hallitsi hienokseltaan erää, mutta Pikkuleijonat puolustivat hyvin ja pystyivät itsekin luomaan muutaman maalipaikan. Erän 14 minuutilla joukkue joutui alivoimalle ja Venäjä rankaisi maalinedustalta irtokiekosta. Erä siis 2-0 Venäjälle.

Toisen erän alku oli murheellinen Pikkuleijonille. Venäjä pääsi kaksi kertaa 5-3-ylivoimalle ja pystyi toisen ylivoiman aikana taas irtokiekosta lisäämään johdoksi 3-0.

Toisen erän loppu oli aika rikkonainen jäähyjen johdosta. Pikkuleijonilla oli muutama herkullinen paikka kaventaa, mutta jostain syystä kiekko ei vaan löytänyt tietään Venäjän maaliin.

Heti kolmannen erän alkuun Joni Ikonen hassutti Venäjän aloittajaa hyökkäyspäässä ja Aarne Talvitie sai pistää kiekon tyhjään maaliin. Pikkuleijonat olivat taas pelissä mukana.

Seuraavat 14 minuuttia pikkuleijonat pelasivat sitä peliä mihin olemme tottuneet. Luistin liikkui, joukkue pelasi todella tiiviisti ja Venäjä oli aivan vastaanottajana. Joukkue joutui ottamaan enemmän ja enemmän riskiä ja valitettavasti se kostautui - Venäjä pääsi ajassa 54.19 tekemään neljännen maalin.

Heti tämän jälkeen Pikkuleijonat ottivat maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen pois maalilta, mutta Venäjä pääsi omalta alueelta ampumaan kiekon Suomen tyhjään maaliin. Viimeiset viisi minuuttia sitten pelailtiin ja Venäjä kaunisteli loppulukemiksi 6-1.

Päävalmentaja Juuso Nieminen totesi pelin jälkeen, että ei vaan riittänyt taistelu tänään. Joukkue oli hyvin pelissä mukana, mutta Venäjä oli terävämpi maalien edustalla ja sitä kautta voitti pelin. Maalissa Ukko-Pekka Luukkosella oli 36 torjuntaa ja vastaavasti Venäjän maalivahti torjui 25 kertaa. Pikkuleijonien parhaana palkittiin Joni Ikonen.

Lauantaina vastaan asettuu kotijoukkue Ruotsi ja Pikkuleijonat tulee varmasti lyömään kaiken peliin.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: