Leijonat.fi

       

×

U18 otteluraportti: Pikkuleijonille voitto Tshekistä - Koko joukkue nosti pelaamisen tasoa!

Santeri Aalto teki ottelun voittomaalin. Santeri Aalto teki ottelun voittomaalin. Kuva: Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ei jäänyt murehtimaan keskiviikkona USA:lle kärsimäänsä 1-8-tappiota, vaan otti torstaina hienon 3-2-voiton Tshekistä. Tshekki on ollut hankala vastustaja koko kauden, mutta nyt Pikkuleijonat onnistui ensimmäisen kerran voittamaan.


Valmennus ei ollut muuttanut kokoonpanoja eilisestä. Torjuntavuorossa oli Lasse Lehtinen.

Heti alusta näki, että joukkue oli hyvin valmistautunut otteluun ja otti pelin haltuun. Nyt joukkue pelasi tiiviinä ja pakotti taitavat Tsekit pelaamaan laitojen kautta, tai sitten hyökkäykset tukehtuivat keskialueelle ja Pikkuleijonat pääsivät hyvin kääntämään peliä, eikä tarvinnut pitkiä aikoja puolustaa omalla alueella. Toki oli Tshekillä omat hetkensä, mutta koko joukkue puolusti kärsivällisesti ja kun maalivahtipeli onnistui, oli peli Pikkuleijonien hallussa.

Ajassa 11.21 Pikkuleijonat avasivat maalitilinsä, maalintekijänä joukkueen kapteeni Aarne Talvitie. Esityön maaliin teki Joni Ikonen. Hyökkäysalueen karvauspeli toimi ja kiekonriistosta syntyi ottelun avausmaali. Joukkueella oli muutama muukin todella maukas paikka tehdä lisämaaleja, mutta Tshekki selvisi niistä.

Toinen erä alkoi Pikkuleijonien hallinnalla ja Suomi sai luotua muutaman paikan. Hienon suoran hyökkäyksen päätteeksi joukkueella oli hyvä paikka tehdä maali, mutta kuten keskiviikkonakin huomasimme, kansainvälisissä peleissä tilanteet vaihtuvat todella nopeasti. Vastahyökkäyksestä Tshekki onnistui ja tilanne olikin yhtäkkiä 1-1.

Joukkue ei takaiskusta hätääntynyt, vaan erän loppupuolella hyökkääminen tuotti lopultakin tuloksen ja puolustaja Olli Kaskinen pääsi oman laukauksen jälkitilanteesta viemään joukkueen 2-1-johtoon.

Kolmanteen erään valmennus korosti erityisesti tiiviinä pelaamista ja sitä, ettei lisämaaleja tarvitse ehdoin tahdoin hakea. Tämä toimikin todella hyvin.

Ottelun 48. minuutilla Tshekki heitti siniviivalta kiekon maalille ja sieltä pelaajien suojien kautta kiekko löysi jotenkin ihmeellisesti tiensä maaliin. Näin oltiin taas tasatilanteessa.

Pikkuleijonat olivat pelanneet tähän asti todella tasapainoisen pelin ja se varmasti antoi luottamusta joukkueelle. Joukkue kuittasikin nopeasti Tshekin tasoitusmaaliin. Hieno suora hyökkäys, puolustaja Juho Korhonen tarjoili namupaikan Santeri Aallolle ja Santeri ampui kiekon Tshekin maalin ylänurkkaan, ratkaisten Pikkuleijonille 3-2-voiton.

Koko joukkue pelasi hienon pelin ja Lassi Lehtiselle kertyi 32 torjuntaa. Joukkueen parhaana palkittiin Aleksi Klemetti.

Perjantaina kello 18:30 vastaan tulee Venäjä, joka hävisi iltaottelussa Ruotsille 3-1.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: