Leijonat.fi

       

×

U18 joukkueenjohtajan raportti: Pikkuleijonat kampittivat itsensä! ”Joukkue yhtä kokemusta rikkaampi”

Pikkuleijonat hävisivät Ruotsin-turnauksen avausottelunsa keskiviikkona USA:lle maalein 1-8.


Ensimmäinen erä oli Pikkuleijonilta hyvää pelaamista ja joukkue pystyi hyvin pitämään USA:n liukkaat hyökkääjät kurissa. USA kyllä piti kiekkoa, mutta onnistui luomaan ainoastaan muutaman tosi vaarallisen paikan.

Kun erää oli jäljellä vajaa minuutti, voitti USA hyökkäyspään aloituksen, laukaus viivasta muutti leijonapelaajan mailasta suuntaa ja maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen oli voimaton. Erätauolle mentiin siis USA:n 1-0-johdossa.

Toisen erän alkuun Pikkuleijonat saivat ylivoiman ja Jesperi Kotkaniemi tasoitti ottelun, kun pelikello näytti 22.50.

Maalin jälkeen Pikkuleijonat menivät omaan ansaan ja antoivat USA:lle mahdollisuuden käyttää omia vahvuuksiaan eli luisteluvoimaa. Vaikka joukkue sai melkein heti tasoitusmaalin jälkeen ylivoiman, pääsi USA ottelussa niskan päälle. Ajassa 31.38 USA johti ottelua 4-1 ja siitä nouseminen olisi vaatinut ihmeen.

Kolmas erä oli Leijonilta hieman parempi, mutta se ei riittänyt, vaan USA teki erässä neljä maalia, joista kaksi ylivoimalla ja yhden alivoimalla. Jo toisessa erässä USA teki yhden alivoimamaalin. Maalivahtien torjunnat koko ottelussa olivat Suomi 50, USA 20.

Kansainvälisen pelin vaatimukset ovat todella korkeat ja se pääsi nyt yllättämään joukkueen. Pelinopeus ja vaatimus ovat todella korkealla. Näissä peleissä ei ole varaa menettää edes hetkeksi keskittymistä, sillä vastustajat iskevät heti.

Silloin kun Pikkuleijonat pelasi suunnitelman mukaan, ei myöskään vastustaja pystynyt rakentamaan maalipaikkoja. Tämä oli ottelun opetus joukkueelle ja varmasti torstaina Tshekkejä vastaan löytyy tarvittava kärsivällisyys pelata voitosta.

Joukkue on taas yhtä kokemusta rikkaampi matkallaan kohti MM-kisoja.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Ruotsin-turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: