Leijonat.fi

       

×

U18 otteluraportti: Pikkuleijonat kaatoi Sveitsin - ”Tasapainoinen peli”

Joni Ikonen teki kolme maalia. Joni Ikonen teki kolme maalia. Kuva: Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi Sveitsin-turnauksen kolmannessa ottelussaan torstaina isäntämaan joukkueen. Loppuluvut olivat Pikkuleijonille 6-2 (1-1, 4-0, 1-1).


Tämän päivän teemana oli pelata ehjä 60 minuuttia. Sveitsi oli tällä kaudella kohdattu kaksi kertaa ja molemmat pelit olivat olleet vaikeita. Ennen peliä valmennus muistutti tämän turnauksen teemasta eli kuinka pelata ennakkosuosikkina kurinalainen peli.

Ensimmäinen erä oli tasaista pelaamista, jota haittasivat useat jäähyt, Pikkuleijonilla kuusi ja Sveitsillä viisi, joista kolme tuli pienen kahakan seurauksena. Kun Pikkuleijonat olivat toista kertaa ylivoimalla, pääsi Sveitsi syötön katkoon ja puolittaisesta läpiajosta vastustaja pääsi varkain 1-0-johtoon.

Saman ylivoiman aikana Pikkuleijonat kuitenkin tasoittivat, maalintekijänä oli joukkueen kapteeni Aarne Talvitie, syöttäjät Aatu Luusuaniemi ja Juho Korhonen.

Toinen erä oli sitten Pikkuleijonien osalta tehokasta erikoistilannepelaamista. Ensin joukkue tappoi kaksi jäähyä erän alkuun ja ajassa 26.49 5-5-pelissä Jussi Tammela siirsi Pikkuleijonat 2-1-johtoon, maalin syöttäjä Jesse Ylönen.

Pari minuuttia edellisestä Joni Ikonen täräytti ylivoimalla tilanteeksi jo 3-1, maalin syöttäjät Juho Korhonen ja Jesperi Kotkaniemi.

Muutama minuutti myöhemmin sama ylivoima toimi taas, nyt maalintekijänä oli Lauri Pajuniemi ja syöttäjinä Joni Ikonen ja Jesperi Kotkaniemi.

Muutama minuutti oli taas kellossa käynyt aika, kun Joni Ikonen teki Juho Korhosen syötöstä jo neljännen ylivoimamaalin tähän otteluun. Sveitsi oli isoissa vaikeuksissa Pikkuleijonien liikkeen kanssa. Erä siis pikkuleijonille 4-0.

Kolmanteen erään valmennus korosti työnteon merkitystä eli pystyykö joukkue säilyttämään pelikurin, kun ottelu oli jo ratkennut. Joukkue hoiti tyylikkäästi myös kolmannen erän ja ajassa 47.16 Joni Ikonen täydensi hattutempun huikealla yksilösuorituksellaan. Heti tämän jälkeen Aleksi Anttalainen sai 5 + 20 minuuttia kovasta taklauksesta ja sen aikana Sveitsi pääsi tekemään kavennusosuman.

Voitto oli Pikkuleijonille turnauksen ensimmäinen varsinaisella peliajalla. Vaikka numerot olivat selvät, otti joukkue kuitenkin liian paljon jäähyjä ja sen varmaan pelaajatkin tiedostivat. Joukkue pelasi kuitenkin tasapainoisen pelin ja sehän oli valmennuksen tavoite ennen ottelua.

Perjantaina on vastassa turnauksen viimeisessä ottelussa Saksa. Sen jälkeen joukkue palaa vielä samana päivänä takasin kotiin ottamaan vastaan Uutta Vuotta 2017.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun kaikki tilastotapahtumat
Viiden maan turnauksen ohjelma, tulokset ja taulukko

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: