Leijonat.fi

       

×

U18 otteluraportti: Tshekki liian vahva vastustaja Pikkuleijonille - ”Terävyys maalipaikoissa puuttui”

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelasi keskiviikkona toisen ottelunsa viiden maan turnauksessa Sveitsissä. Vastaan asettui tuttu joukkue, Tshekki. Tshekki oli ollut Pikkuleijonille vaikea vastustaja viimeisissä kohtaamisissa.


Tiistain Slovakia-otteluun verrattuna kokoonpanoon ei ollut tehty muutoksia, paitsi nyt maalissa oli Ukko-Pekka Luukkonen.

Pikkuleijonat aloittivat pelin hyvin ja saivat heti erän alkuun ylivoiman. Pari hyvää paikkaa saatiin luotua, mutta kiekko ei löytänyt tietään Tshekin maaliin.

Tshekki pääsi erän aikana myös peliin mukaan ja kokonaisuutena ensimmäinen erä oli tasainen. Kuvaavaa erälle oli se, ettei kumpikaan joukkue saanut kunnon syöttöketjuja oikein aikaiseksi.

Toinen erä oli vahvaa pelaamista Pikkuleijonilta, vaikka se joutui pelaamaan 5-3-alivoimaa minuutti 40 sekuntia. Tshekki ei kuitenkaan saanut mitään vaarallista aikaiseksi. Sen sijaan Pikkuleijonat pystyivät luomaan yhden todellisen maalipaikan alivoiman aikana 2-1-hyökkäyksestä.

Erän puolessa välissä Tshekki sai kaksi rangaistusta peräkkäin, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta maalia ei saatu aikaiseksi.

Toisen erän 36. minuutilla pääsi Tshekki keskialueella kiekonriistoon ja hienon yksilösuorituksen jälkeen se siirtyi 1-0 johtoon. Näissä lukemissa mentiin toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi murheellisesti. Jäähy heti erän alkuun ja Tshekki ylivoimalla 2-0-johtoon, kun erää oli pelattu alle minuutti.

Erän kuudennella minuutilla Pikkuleijonat joutui taas alivoimalle ja Tshekki rankaisi uudestaan hienolla laukauksella. Tilanne oli 3-0.

Tämän jälkeen Tshekki puolusti ja suojeli omaa maaliaan. Pikkuleijonat sai kyllä pelin Tshekin alueelle, mutta ei pystynyt luomaan maalipaikkoja. Ajassa 54.45 Jesperi Kotkaniemi vihdoin onnistui ja kavensi ottelun 3-1:een.

Pikkuleijonat pelasi viimeisen kolme minuuttia ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut enää kaventamaan ottelua. Näin Tshekki voitti ottelun 3-1.

Valmennus oli sitä mieltä, että joukkue pystyi selkeästi parantamaan otteitaan Slovakia-ottelusta, mutta tarvittava terävyys maalipaikoissa puuttui. Sitä kautta myös pelien voittaminen on vaikeaa.

Torstaina vastaan tulee isäntämaa Sveitsi. Ottelu alkaa jo kello 12:00 paikallista aikaa. Joukkueen tavoite on kehittää omaa peliä ottelu ottelulta, joten toivottavasti pojat ovat heti aamusta valmiina.

Kirjoittaja on U18:n joukkueenjohtaja.

Ottelun kaikki tilastotapahtumat
Turnauksen ohjelma ja tulokset
Suomen joukkue Sveitsin-turnauksessa

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: