Leijonat.fi

       

×

U18 otteluraportti: Pikkuleijonat aloitti turnauksensa voitokkaasti - Ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta

Oskar Autio palkittiin Suomen parhaana pelaajana. Oskar Autio palkittiin Suomen parhaana pelaajana. Kuva: Pasi Mennander

Pikkuleijonat aloittivat turnauksensa Sveitsissä tiistaina ottelulla Slovakiaa vastaan. Valmennuksen tavoite oli saada joukkue pelaamaan peliä kuten MM-kisojen alkusarjassa pitäisi pelata - pystyä kontrolloimaan peliä siten, ettei se antaisi vastustajalle mahdollisuutta voittaa ottelua.


Lähtötilanne oli haastava, sillä Slovakialla oli jo peli alla ja sitä kautta oli siis valmiimpi peliin kuin Pikkuleijonat.

Pikkuleijonat sai kuitenkin hyvän alun otteluun ja hallitsi selkeästi ensimmäistä viittä minuuttia. Suomi pystyi luomaan muutaman selkeän maalipaikan, mutta ei onnistunut viimeistelyssä.

Erän seitsemännellä minuutilla Slovakia pääsi ylivoimalle, mutta ei pystynyt luomaan mitään vaarallista. Loppu erästä mentiin Pikkuleijonien komennossa, mutta maaleja ei onnistuttu tekemään. Leijonilla oli kolme ylivoimaa ja Slovakialla vastaavasti kaksi. Erän torjunnat Suomi 3 ja Slovakia 17.

Toinen erä oli vaikea Pikkuleijonille. Peli meni hieman pakottamiseksi ja se avasi myös Slovakialle paikkoja. Vaikka erän puolessa välissä Pikkuleijonat pääsi suoran hyökkäyksen päätteeksi Jussi Tammelan maalilla johtoon, ei peli ollut sellaista kuin valmennus oli toivonut. Maalissa Oskar Autio teki useita isoja torjuntoja ja näin Suomi pääsi 1-0-johdossa toiselle erätauolle. Torjunnat erässä Suomi 14 ja Slovakia 10.

Kolmas erä alkoi kuten ensimmäinen. Valmennus oli erätauolla saanut taas pelin kasaan ja Pikkuleijonat veivät erän alkua selvästi. Sitten ajassa 45.38 tapahtui pieni nukahdus keskialueella ja Slovakia tuli tasoihin läpiajosta.

Pikkuleijonien peli sekosi tasoitusmaalista. Kohta Slovakialla oli 5-3-ylivoima, minkä Pikkuleijonat puolusti hyvin. Juuri kun neljäs pelaaja pääsi jäälle, Slovakia pääsi tekemään 2-1-johtomaalin.

Pikkuleijonat sisuuntuivat tästä ja kuittasivat ottelun tasoihin ajassa 52.21, maalintekijänä oli puolustaja Juho Korhonen. Maalin jälkeen Pikkuleijonat sai heti ylivoiman ja onnistui viimein myös ylivoimalla maalin edestä sutimaan kiekon Slovakian maaliin. Maalintekijänä kunnostautui ensikertalainen Jesperi Kotkaniemi.

Slovakia ei kuitenkaan antautunut vaan pystyi vielä tulemaan tasoihin. Tilanteesta 3-3 päädyttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla Slovakia pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta ei onnistunut tekemään siitä maalia. Pikkuleijonillakin oli muutama paikka, mutta tulosta ei syntynyt.

Voittomaalikilpailussa Pikkuleijonat onnistuivat kahdesti, kun Joni Ikonen ja Aarne Talvitie tekivät maalit. Slovakia ei vastaavasti onnistunut kertaakaan. Näin voittomaalikilpailun jälkeen voitto kirjattiin Pikkuleijonille luvuin 4-3.

Suomen joukkueen parhaimpana pelaajana palkittiin maalivahti Oskar Autio.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Juuso Nieminen totesi, että tämä turnaus on hyvä paikka opetella sitä, miten ennakkosuosikkina pelaaminen on. Tänään vielä kärsivällisyys ei riittänyt koko pelin ajan.

Keskiviikkona on vastassa Tshekki ja siinä pelissä on taas hyvä mahdollisuus kehittää joukkueen omaa peliä. Peli alkaa kello 16 Suomen aikaan.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Sveitsin-turnauksen ohjelma, tulokset ja taulukko
Pikkuleijonien joukkue turnauksessa

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: