Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonat pelasi turnausvoitosta USA:ta vastaan - ”Kovaa taistelutahtoa!”

Lassi Lehtinen oli jälleen maalillaan erinomainen. Lassi Lehtinen oli jälleen maalillaan erinomainen. Kuva: Pasi Mennander

Alle 18-vuotiaiden turnauksen viimeisessä ottelussa Plymouthissa kohtasivat isäntämaa USA ja Pikkuleijonat. Päiväpelissä Ruotsi oli voittanut Tshekin, joten illan ottelussa tarjolla oli turnausvoitto ottelun voittajalle. Tilanne oli siis herkullinen.


Ottelu alkoi USA:n hallinnalla ja peliä pelattiin heti alusta alkaen Leijonien päädyssä. Ajassa 3.49 USA tekikin avausmaalin hyökkäysalueen pyörityksen jälkeen.

Pikkuleijonat ei kuitenkaan tästä säikähtänyt, vaan kuittasi tilanteen 1-1:een Olli Kaskisen siniviivalaukauksella. Hyvän maskin maalille teki Santeri Aalto. Leijonat oli hyvin opetellut USA:n pelin ja pystyi pitämään joukkueen poissa huippupaikoilta, vaikka USA ottelua hallitsikin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1-tilanteessa torjuntojen ollessa Suomi 12, USA 6.

Toisen erän USA aloitti ylivoimalla, mutta Leijonat tappoivat sen tyylikkäästi. Hieman ennen erän puoliväliä Leijonat joutuivat uudestaan alivoimalle ja silloin USA iski tilanteeksi 2-1.

Leijonat jatkoivat urheaa taistelua ja se palkittiin hienon hyökkäyskuvion päätteeksi tasoitusmaalilla ajassa 35.20. Maalintekijä oli Santeri Hartikainen, syöttäjinä Jesse Ylönen ja Eero Teräväinen.

Heti maalin jälkeen USA otti jäähyn, mutta nyt ylivoima ei tuottanut tulosta ja kahden erän jälkeen oltiin tasatilanteessa 2-2. Toisen erän torjunnat Suomi 22, USA 8.

Kolmas erä oli eristä tasaisin ja tuntui siltä, että aika kävi Leijonien hyväksi. Valitettavasti ajassa 46.16 USA teki hieman onnekkaasti johtomaalin. Kiekko oli menossa selkeästi ohi, mutta se osui maalin takaa nousevaan USA:n pelaajaan ja pomppasi siitä maaliin.

Leijonat sai luotua erän loppupuolella pari paikkaa, mutta valitettavasti kiekkoa ei saatu toimitettua maaliin asti. Näin USA voitti ottelun 3-2 ja samalla otti myös turnausvoiton. Leijonien kohtalona oli jäädä neljänneksi.

Kuitenkin joukkue osoitti kovaa taistelutahtoa, kun joutui pelaamaan kolmella kentällä loukkaantumisten takia. Maalissa Lassi Lehtinen oli todella loistava ja piti 50 torjunnallaan joukkueen mukana voittotaistelussa.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Juuso Nieminen oli tyytyväinen taisteluun. Pelaajat saivat konkreettisesti kokea, mitä vaatii, jos haluaa pelata maailman huipulla ja maailmanmestaruudesta. Nieminen korosti, että tämä muisto pitää ottaa arkeen mukaan kaikkeen toimintaan ja sitä kautta jokainen pelaaja tulee kehittymään.

Turnauksen saldo oli siis kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Tähän tulokseen joukkue ei voi olla tyytyväinen, mutta joukkue kuitenkin näki, kuinka lähellä maailman huippu on ja työ jatkuu sen saavuttamiseksi.

Alle 18-vuotiaiden seuraava turnaus pelataan joulun välipäivinä Sveitsissä. Siellä vastaan asettuvat Tshekki, Sveitsi, Saksa ja uusi tuttavuus Slovakia.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: