Leijonat.fi

       

×

U18: Tshekki iski heti ottelun alussa - ”Nyt mitataan joukkueen yhtenäisyyttä”

Santeri Hartikainen teki Suomen avausmaalin. Santeri Hartikainen teki Suomen avausmaalin. Kuva: Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi viiden maan turnauksen toisessa ottelussaan Tshekin. Avauspelissään Pikkuleijonat oli kaatanut Ruotsin maalein 3-0.


Hyvä Ruotsi-peli takana, hyvä valmistautuminen otteluun. Eli kaiken piti olla kunnossa, mutta miten kävikään.

Kun ottelua oli pelattu 10.25 Tshekki johti ottelua 3-0. Ensimmäinen maali oli harmittava, koska ohi menevä laukaus pomppasi puolustajan luistimesta maaliin. Kaksi seuraavaa maalia tuli leijonien omista virheistä.

Erän 15 minuutilla Teemu Engberg loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken. Erän loppua kohti Leijonatkin pääsi peliin hieman kiinni ja onnistui ajassa 18.16 kaventamaan 3-1:een Santeri Hartikaisen viimeistellessä aivan maalin edestä, syöttäjinä Aarne Talvitie ja Bernard Isiguzo. Ensimmäinen erä oli Leijonien osalta huolimatonta pelaamista ja sitä kautta Tshekki hallitsi erää.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen. Paljon kiekon menetyksiä, mistä Tshekki sai vaarallisia tilanteita ja tekikin suoran hyökkäyksen päätteeksi jo 4-1-maalin ajassa 23.14.

Tämä maali herätti Leijonat ja minuutti tästä Jesse Ylönen kavensi Antti Palojärven ja Bernard Isiguzon esityöstä. Erän puolivälissä Leijonat saivat ylivoiman ja Eero Teräväinen toi tarkalla laukauksella Suomen jo maalin päähän. Syötön maaliin antoivat Erkka Seppälä ja Otto Latvala. Erän loppu oli tasaista pelaamista ja näin kahden erän jälkeen Tshekki johti 4-3.

Kolmanteen erään Leijonat eivät saaneet kirivaihdetta päälle vaan edelleen peliä vaivasi huolimattomuus. Ajassa 46.14 Tshekki tekikin 5-3-maalin suorasta hyökkäyksestä.

Erän lopulla Leijonat yrittivät ilman maalivahtia vielä tulla takaisin peliin, mutta ei onnistunut maalinteossa. Näin siis Tshekille 5-3 voitto. Tshekki jatkaa ainoana joukkueena turnausta puhtaalla pelillä.

Joukkue purki pelin nopeasti, koska perjantaina on päiväpeli ja vastassa Sveitsi. Päävalmentaja Juuso Nieminen totesi palaverin jälkeen, että nyt mitataan joukkueen yhtenäisyyttä ja kykyä pystyä pelaamaan sillä tasolla mitä kansainvälinen peli vaatii. Turnauksen ensimmäisessä pelissä joukkue sen osoitti ja nyt se vaan pitää taas kaivaa esille. Perjantai on taas uusi mahdollisuus joukkueelle.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat
Viiden maan turnauksen ohjelma, tulokset ja taulukko

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: