Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonilla vahva avaus USA:ssa - Ruotsi jäi nollille - ”Jokainen pelasi joukkueelle”

Lassi Lehtinen oli maalillaan virheetön - nollapeli! Lassi Lehtinen oli maalillaan virheetön - nollapeli! Kuva: Pasi Mennander

Hieno ja lämmin päivä (reilut 20 astetta) Detroitissa siivitti Pikkuleijonat hienoon peliin viiden maan turnauksen avausottelussa. Vastassa oli Ruotsi.


Ottelu alkoi lievällä Ruotsin hallinnalla ja ensimmäiseen viiteen minuuttiin Suomi otti kaksi jäähyä. Ruotsilla oli muutama maalipaikka, mutta Lassi Lehtinen torjui ne eleettömästi.

Erän puolivälissä Pikkuleijonat pääsivät ylivoimalle ja pystyivät luomaan muutaman hyvän maalipaikan, mutta myös Ruotsin maalivahti aloitti ottelun varmasti. Ensimmäistä erää Ruotsi hallitsi hienokseltaan, mutta maalipaikat erässä menivät tasan.

Toinen erä oli kuin toisinto ensimmäisestä. Molemmilla oli kaksi ylivoimaa ja niissä saatiin muutama paikka aikaiseksi, mutta maalit jäivät puuttumaan.

Erän loppua kohti peli alkoi kääntyä Leijonille ja Ruotsi pystyttiin pitämään poissa maalipaikoilta. Pikkuleijonien peli oli kaksi erää todella kärsivällistä ja varmaotteista, mikä antoi uskoa kolmanteen erään.

Kolmannen erän alku oli sitten Leijonien pyöritystä. Kun erää oli pelattu 1.13, Jesse Ylönen huiputti läpiajon päätteeksi Ruotsin maalivahdin ja siirsi Leijonat 1-0-johtoon. Maalin syötti Jesse Koskenkorva.

Kolme minuuttia myöhemmin Aarne Talvitie riisti kiekon Ruotsin alueella ja tarkka laukaus siirsi Leijonat jo 2-0-johtoon. Taas pari minuuttia myöhemmin Joni Ikonen siirsi suoran hyökkäyksen päätteeksi tarkalla laukauksellaan Leijonat 3-0-johtoon. Ruotsilla oli yksi todellinen maalipaikka 1-0-tilanteessa, mutta Lassi Lehtinen torjui läpiajon. 3-0-maalin jälkeen Leijonat jatkoivat tarkkaa pelaamista, eivätkä antaneet Ruotsille mitään mahdollisuutta tulla takaisin peliin.

- Joukkue pelasi tiivisti yhdessä ja jokainen pelaaja pelasi joukkueelle, oli päävalmentaja Juuso Niemisen viesti pelaajille ottelun jälkeen. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin nollapelin pelannut Lassi Lehtinen.

Keskiviikkona joukkueella on välipäivä ja torstaina Leijonat kohtaavat iltaottelussa Tshekin.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun kaikki tilastotapahtumat
Turnauksen ohjelma ja tulokset

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: