Leijonat.fi

       

×

Joukkueenjohtajan raportti: Kanada niukasti parempi sijoitusottelussa - ”Jää harmittamaan”

Aleksi Heponiemi palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Aleksi Heponiemi palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Kuva: Pasi Mennander

Pikkuleijonat saivat ottelussa sijoista 5-6 vastaansa Kanadan. Kanada oli parempi maalein 4-3, joten Suomen sijoitus Ivan Hlinkan muistoturnauksessa oli kuudes.


Kanada aloitti ottelun todella vahvasti, painoi pelin Leijonien puolustusalueelle, iski koko ajan kiinni sekä yritti taklata luonnetta Leijona-pelaajilta. Tuomarit olivat hyvin hereillä ja puhalsivat kaksi jäähyä Kanadalle puolen minuutin välein, joten Leijonat pääsivät 5-3-ylivoimaan. Ylivoima tuottikin tulosta ja Sami Moilanen ampui kiekon maalin yläkulmaan, syöttäjinä Linus Nyman ja Eemeli Räsänen.

Kanada jatkoi kuitenkin vahvaa prässäämistä ja vasta erän 16. minuutilla Leijonat saivat 5-5-pelissä luotua maalipaikan. Erän viimeisellä minuutilla Kanada pääsi pyörityksen jälkeen tasoittamaan ottelun, kun kellossa oli jäljellä vain 24 sekuntia.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen päättyi. Kanada jatkoi hallintaa ja nyt myös Leijonat joutuivat rikkomaan ja pelaamaan alivoimaa. Leijonat saivat kaksi jäähyä erän ensimmäisellä 10 minuutilla ja molemmista Kanada rankaisi - näin tilanne oli jo 3-1 Kanadalle. Siinä vaiheessa suomalaisilla oli havaittavissa pientä uskon puutetta.

Kutenkin ajassa 35.02 Linus Nyman karkasi läpiajoon Aleksi Heponiemen ja Urho Vaakanaisen avustuksella ja kavensi ottelun 3-2:een. Erän lopulla Kanada sai vielä ylivoiman, mutta Suomi pystyi sen hienosti hoitamaan. Leijonat pääsivät erätauolle maalin takaa-ajoasemassa.

Kolmas erä oli Leijonilta paras erä ja Kanada oli vaikeuksissa. Ajassa 45.52, kun Leijonat pelasivat ylivoimalla, Santeri Virtanen teki maalin edestä maalin, syöttäjinä toimivat Aleksi Heponiemi ja Eero Teräväinen. Ottelu oli tasan 3-3.

Tämän jälkeen peli pysyi hyvin Leijonien hallussa. Kanada ei saanut yhtään maalipaikkaa aikaiseksi, kunnes omalla puolustusalueella sattui virhe ja Leijonat saivat kaksi jäähyä samanaikaisesti. Valitettavasti Kanada pystyi rankaisemaan ylivoimalla ja vaikka Leijonat kovasti hakivat lopussa tasoitusta, voitti Kanada ottelun 4-3. Leijonien parhaana palkittiin Aleksi Heponiemi.

Päävalmentaja Juuso Nieminen oli tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi parantamaan peliä huomattavasti Sveitsi-ottelusta ja joukkue jaksoi taistella. Hieman kuitenkin jää koko turnaus harmittamaan, sillä joukkue ei pysynyt pelaamaan sillä tasolla, mitä peli olisi vaatinut. Kärsivällisyys hieman petti ja ehkä pelin vaatimus yksilötasolla tuli hieman yllätyksenä. Vasta Kanada-pelissä joukkue oli tarvittavalla tasolla.

Tästä kuitenkin matka jatkuu. Seuraava turnaus pelataan marraskuun alussa Detroitissa ja sinne varmasti lähtee valmiimpi, taistelevampi joukkue.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: