Leijonat.fi

       

×

Joukkueenjohtajan raportti: Pikkuleijonat kaatoi Sveitsin - Turnaus huipentuu perjantaina sijoitusottelussa

Kaksi maalia viimeistellyt Linus Nyman palkittiin Suomen parhaana pelaajana. Kaksi maalia viimeistellyt Linus Nyman palkittiin Suomen parhaana pelaajana. Kuva: Pasi Mennander

Alla kova ja tiukka eilinen peli, siinä katkera tappio ja tie poikki mitalipeleihin. Ei mikään ideaalitila lähteä keskiviikon päiväpeliin Sveitsiä vastaan. Aamulla joukkue ei käynyt jäällä vaan teki yhteisen oheisharjoituksen.


Heti ottelun alusta näki, että joukkue ei ollut valmis pelaamaan peliä. Yhteispeli ei toiminut ja syöttöjen laatu oli huonoa. Erää kuvaa erittäin hyvin se, että Leijonat saivat luotua ainoastaan yhden maalipaikan 5-5-pelissä. Sveitsi teki yhden maalin avauserässä, kun se pääsi riistämään kiekon syvällä Pikkuleijonien päädyssä.

Erätauolla joukkue kuitenkin päätti, että tämä peli hoidetaan kotiin. Toinen erä olikin selkeästi parempaa peliä ja erän kolmannella minuutilla Aleksi Anttalaisen lämäri siniviivasta tasoitti ottelun.

Erän puolivälissä ykköskenttä näytti osaamistaan ja suoran hyökkäyksen päätteeksi Linus Nyman toimitti kiekon tyhjään maaliin, syöttäjät Aleksi Heponiemi ja Sami Moilanen. Peli oli siirtynyt Leijonien hallintaan.

Kolmannen erän Leijonat aloittivat alivoimalla. Jostain syystä ajatus oli vielä jossain muualla kuin pelissä. Vain viisi sekuntia ehti erää kulua, kun Sveitsi tasoitti ottelun 2-2:een.

Maalin jälkeen Leijonat ottivat pelin haltuun ja ajassa 45.55 tilanne oli jo 4-2 Suomelle, maalinteossa onnistuivat ensin Lauri Pajuniemi ja hetkeä myöhemmin Linus Nyman. Molemmat maalit tehtiin aivan maalin edestä.

Jos oli peli ollut vaikeaa alussa, niin jotenkin se katosi näiden kahden maalin jälkeenkin. Suomi otti useita jäähyjä kolmannen erän loppupuolella ja Sveitsi saikin kavennettua ylivoimalla ajassa 50.51. Ottelun lopun Leijonat pelasi kuitenkin riittävän huolellisesti. Koko pelin hyvin pelannut maalivahti Lassi Lehtinen hoiti voiton kotiin torjunnoillaan.

Torstaina turnauksessa on välipäivä ja perjantaina Leijonat kohtaavat päiväpelissä síjoista 5-6 Kanadan. Paljon jäi perjantaille parannettavaa, mutta uskon, että Leijonat pelaa välipäivän jälkeen turnauksen parhaan pelinsä.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: