Leijonat.fi

       

×

U18: Joukkueenjohtajan raportti: Kurinalaisempi joukkue otti voiton - ”Karvas tappio”

Sami Moilanen on tehnyt turnauksen kahdessa ottelussa jo kolme maalia. Sami Moilanen on tehnyt turnauksen kahdessa ottelussa jo kolme maalia. Kuva: Pasi Mennander

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi Hlinka-turnauksen toisessa ottelussaan tiistaina Tshekin. Vastustaja oli parempi maalein 5-3 (1-1, 2-1, 2-1).


Tänään Leijonilla oli vastassaan isäntämaa Tshekki. Halli oli melkein täynnä ja tunnelma loistava.

Leijonat aloittivat pelin hyvin ja hallitsivat ensimmäistä 10 minuuttia. Sitten kaksi jäähyä saman aikaisesti ja Tshekki pääsi pyörittämään ylivoimaa. Leijonat puolustivat urheasti ja Tshekki sai ainoastaan kaksi maalipaikkaa jäähyjen aikana.

Muutama sekunti jäähyjen loppumisesta vastustaja onnistui kuitenkin tekemään avausmaalin. Leijonat eivät tästä häkeltyneet vaan heti seuraavasta hyökkäyksestä Aleksi Heponiemi tasoitti maalin edestä. Erän lopussa Leijonat olivat vielä alivoimalla, mutta Tshekki ei saanut mitään vaarallista aikaiseksi.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen. Leijonat pyörittivät peliä ja saivat ylivoiman erän kolmannella minuutilla. Ylivoiman aikana Sami Moilanen siirsi Leijonat ansaitusti 2-1-johtoon.

Maalin jälkeen Leijonilla oli paikkoja lisätä johtoaan, mutta ei siinä onnistunut. Ajassa 29.11 Tsekki tasoitti suoran hyökkäyksen päätteeksi ja reilu minuutti tästä Tshekki johti jo 3-2, tehden maalin reboudista.

Leijonat jatkoivat hyvää pelaamistaan, mutta maaliin kiekkoa ei saatu. Kuvaavaa Leijonien tehottomuudesta oli se, että alivoimalla pysttiin luomaan erän lopussa kaksi huippupaikkaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään verkkoon.

Kolmas erä alkoi surkeasti, sillä Tshekki pääsi jälleen maalin edestä tekemään 4-2-johtomaalin. Leijonat puolustivat hieman huolimattomasti ja Tshekillä oli helppo työ tehdä maali.

Tämän jälkeen Tshekki pyrki vain rikkomaan peliä ja onnistui siinä hyvin, Leijonat eivät saaneet luotua yhtään maalipaikkaa. Ajassa 52.54 Leijonat joutuivat jälleen alivoimalle ja - yllätys yllätys - joukkue kavensi Aleksi Anttalaisen maalinedusmaalilla tilanteeksi 4-3. Kaikki oli siis edelleen auki.

Hyvä kiri kuitenkin vaikeutui, kun noin kolme minuuttia ennen loppua Leijonat joutuivat taas pelaamaan alivoimaa. Alivoima tapettiin, jonka jälkeen maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen vedettiin pois maaliltaan ja paine saatiin Tshekin päähän. Yksi paikka pystyttiin luomaan, mutta lopulta Tshekki teki viidennen maalin tyhjiin ajassa 59.59.

Joukkueen kakkosvalmentaja Anssi Laine kiteytti koko pelin ytimekkäästi: kurinalaisempi joukkue voitti tänään. Sami Moilanen palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.

Karvas tappio merkitsi myös sitä, että joukkue ei pelaa enää turnausvoitosta. Keskiviikkona vastaa asettuu päiväpelissä Sveitsi. Perjantaina saamme vastaamme joukkueen toisesta lohkosta.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Turnauksen ohjelma ja tulokset

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: