Leijonat.fi

       

×

U18: Joukkueenjohtajan raportti: Kirvelevä jatkoaikatappio USA:lle - ”Paljon parannettavaa jäi”

Ivan Hlinkan muistoturnauksen avausottelu pelattiin Tshekin Breclavissa maanantaina. Lopputuloksena oli kirvelevä 3-4-jatkoaikatappio USA:lle.


Ottelu alkoi Pikkuleijonien osalta heikosti. Joukkue taisi hieman jännittää pelin alussa ja se näkyi erittäin huonona syöttämisenä. Ei USA:kaan saanut mitään vaarallista erän alussa aikaiseksi, mutta hallitsi hienoisesti tapahtumia.

Kuvaavaa avauserälle oli se, että Leijonat saivat ensimmäisen laukauksen aikaiseksi vasta ottelun kuudennella minuutilla. USA sai ylivoiman erän 12. minuutilla, mutta Leijonat hoitivat alivoiman tyylikkäästi.

Kun ensimmäistä erää oli pelattu 15.31 siirtyi USA 1-0-johtoon suoran hyökkäyksen päätteeksi. Erän loppuun Leijonat saivat ylivoiman ja ajassa 18.52 Eero Teräväisen rannelaukaus upposi USA:n verkkoon. Maalin syöttivät Santeri Virtanen ja Jesse Koskenkorva.

Toiseen erään Leijonat saivat oman syöttöpelinsä paremmalle tasolle ja sitä kautta ottivat pelin hallintaansa. Ensimmäinen puolisko oli Leijonien selkeää hallintaa, mutta maaleja se ei tuottanut.

Erän puolivälissä USA sai pitkän hyökkäyksen ja pyörityksestä seurasi Leijonille jäähy, minkä USA käytti hyväkseen ja siirtyi taas johtoon. Erän loppuun Leijonat saivat kaksi ylivoimaa, mutta nyt se pyöri tehottomasti.

Kolmannen erän Leijonat aloittivat ylivoimalla ja lopulta ajassa 42.36 Sami Moilanen päätti tyylikkään ylivoimakuvion maaliin, syöttäjät Linus Nyman ja Aarne Talvitie.

USA:n johtomaali tuli harmittavasti: yksi pomppukiekko oman maalin takana, siitä USA:n pelaaja toimitti kiekon maalin eteen ja jostain hyvin pelanneen Lassi Lehtisen varusteista kiekko pomppasi maalin.

Kuten olemme tottuneet, tämä joukkue luottaa omaan pelaamiseensa ja niin kävi nytkin. Jälleen ylivoima, Eero Teräväinen toisti avauserän temppunsa ja ampui ranteella Leijonat tasoihin, syötön maaliin antoi pakkipari Saku Vesterinen.

Jatkoaika pelattiin sitten kolmella kolmea vastaan ja molemmilla joukkueilla oli paikkoja ratkaista ottelu. Lopulta USA oli onnekkaampi ja teki voitto-osuman maalin edestä ajassa 64.36.

Leijonien parhaana pelaajana palkittiin kaksi maalia tehnyt Eero Teräväinen.

Päävalmentaja Juuso Nieminen oli tyytyväinen siihen miten joukkue pystyi parantamaan pelaamistaan ottelun aikana. Paljon parannettavaa toki jäi. Illan pelipalaverissa valmennus painottikin yhdessä pelaamisen merkitystä ja kenttätasapainon tärkeyttä, koska se korostuu niin hyökkäys- kuin puolustuspelissä.

Tiistaina illalla kello 20:00 Suomen aikaan vastaan asettuu kotijoukkue Tshekki. Odotettavissa on kova ottelu ja hallissa on varmasti hieno tunnelma.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Hlinka-turnauksen ohjelma ja tulokset
Suomen joukkue Hlinka-turnauksessa
Turnauksen viralliset sivut

 

 

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: