Leijonat.fi

       

×

U18: Ysiysi-ikäluokalla hyvä maalivahtitilanne - ”Kova keskinäinen kilpailu kehittää”

Luukkonen (vas.) ja Lehtinen. Luukkonen (vas.) ja Lehtinen. Kuva: Pasi Mennander

Vuonna 1999 syntyneiden poikien ikäluokan kausi huipentuu huhtikuussa alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Maalivahtiosaston tilanne näyttää kauden käynnistyessä hyvältä.


- Olemme siinä mielessä onnellisessa tilanteessa, että meillä on hyvät maalivahdit tässä ikäluokassa, Pikkuleijonien maalivahtivalmentaja Markus Korhonen sanoi lauantain U18-K-Vantaa -ottelussa.

- Meillä on useampikin hyvä maalivahti, joiden välillä kilpailu on kovaa. Se potkii heitä kaikkia eteenpäin ja kehittää. Toivottavasti hyvä tilanteemme jatkuu läpi kauden kevääseen asti.

Maanantaina Tshekissä käynnistyvässä Hlinka-turnauksessa Suomen maalia vartioivat Ukko-Pekka Luukkonen ja Lassi Lehtinen. Molemmilla maalivahdeilla on allaan hieno kausi. Luukkonen torjui Pikkuleijonille keväällä maailmanmestaruuden ja Lehtinen putsasi B-nuorten SM-sarjan palkintopöydän (sarjan paras pelaaja, paras maalivahti ja All Star -maalivahti).

Menneitä ei silti liikaa muistella.
- Kaikki maalivahdit lähtevät kauteen samalta viivalta. Paikka on ansaittava, pitää elää nykyhetkessä, Korhonen korosti.

Suomen joukkue Hlinka-turnauksessa
Turnauksen otteluohjelma
Turnauksen viralliset sivut

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: