Leijonat.fi

       

×

U17

U17 joukkueenjohtajan raportti: Suomi parempi kovavauhtisessa Venäjä-ottelussa - "Loistava alku kaudelle"

Tässä juhlitaan Suomen 3-3-tasoitusmaalia, jonka viimeisteli Aatu Räty. Tässä juhlitaan Suomen 3-3-tasoitusmaalia, jonka viimeisteli Aatu Räty. Kuva: Pasi Mennander

Venäjän vuonna 2002 syntynyt ikäluokka ei viime kauden U16-maaotteluissa kärsinyt ainuttakaan tappiota. Perjantaina se lopulta tuli, kun Suomi oli Vierumäellä parempi U17-kauden avauspelissä jatkoajalla maalein 4-3.


Vaativa ja rento! Se oli yksi U17-maajoukkueen pelaajien oma nosto joukkueen arvoista. Tänään pelin alussa tuota rentoutta ei ehkä näkynyt, mutta annetaan se anteeksi, kun kyseessä oli kauden ensimmäinen peli.

Vierumäen kaukalossa nähtiin erittäin kovavauhtinen ottelu, missä kaikki pelaajat olivat valmiina kampailemaan voitosta. Pikkuleijonat hallitsi ottelun tapahtumia, mutta Venäjä oli erittäin vaarallinen ja iski tosi terävästi kiekonriistoista.

Kahden erän jälkeen Venäjä johti ottelua 3-1, vaikka maalipaikat olivat selkeästi Pikkuleijonille. Kahden erän aikana Pikkuleijonilla oli neljä ylivoimaa ja pojat pystyivät luomaan useita maalipaikkoja, mutta vasta viides ylivoima toi ensimmäisen onnistumisen kolmannen erän alussa. Toinen ylivoima kolmannessa erässä tasoitti ottelun 3-3:een. Suomen maalintekijät varsinaisella peliajalla olivat Eero Niemi (2) ja Aatu Räty.

Jatkoerää ei ehditty pelata kuin 13 sekuntia, kun Pikkuleijonat yllätti Venäjän. Vanha kikka eli pelaajan vaihtaminen taustaa onnistui ja Roby Järventie ratkaisi ottelun läpiajosta.

Maalissa Joonas Valtonen oli mies paikallaan, kun ottelua ratkaistiin kolmannessa erässä. Venäjä pystyi luomaan muutaman vaarallisen paikan, mutta Joonas hoiti ne eleettömästi. Ottelun parhaana pelaaja palkittiin puolustaja Ruben Rafkin.

Joukkue sai siis loistavan alun kaudelle ja huomenna joukkueet kohtaavat uudestaan. Peli alkaa klo 17:00 ja Venäjä tulee varmasti otteluun kovalla asenteella, mutta Pikkuleijonat on valmis ottamaan haasteen vastaan.

Päävalmentaja Anssi Laine kiitteli joukkueen työmoraalia ja sitä miten joukkue pystyi parantamaan omaa peliä ottelun edetessä.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Näin ottelun voittomaali syntyi:


• Ottelun videotallenteen löydät täältä
Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: