Leijonat.fi

       

×

U17 otteluraportti: Suomelle tappio jatkoajalla - ”Lisää luonnetta ja päättäväisyyttä!”

Suomen alle 17-vuotiaat pelasivat perjantaina toisen kerran pisteistä Tshekin Brnossa pelattavassa viiden maan turnauksessa. Vastustajaksi luisteli USA.


Ensimmäinen erä alkoi odotettua varovaisemmalla pelaamisella. Suomi pakotti USA:n hitaaseen puolustuspään hyökkäyspelaamiseen ja se tuotti haasteita kovaan pystysuunnan luistelupeliin tottuneelle jenkkinipulle. USA joutui kuljettamaan kiekkoa syöttösuuntien ollessa kiinni leijonalapojen takia ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kiekon heittäminen Suomen päätyyn.

Tällaisesta tilanteesta syntyi myös Suomen ja koko ottelun avausmaali. Santeri Salmela sai kiekon omassa kenttäpäädyssä ja lähti nostamaan hyökkäystä koko muun viisikon tukiessa. Salmela siirsi kiekon Matias Maccelllille ja hän ampui kiekon kohti maalia. Laukaus meni ohi USA:n maalista, mutta paluukiekko hyppäsi Jesse Moilasen ulottuville. Moilanen ampui kiekon ohi jenkkimaalissa pelanneen Keegan Karjen ja näin Suomi siirtyi ajassa 4.22 1-0-johtoon.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan hyvin Leijonien hallussa.

USA tuli toiseen erään kovaa paineistamalla. Leijonat joutui puolustamaan omassa päässä aika ajoin pitkiäkin jaksoja, mutta tiivis keskustan puolustaminen tylsytti vastustajan parhaan terän maalintekopelaamisesta.

Ajassa 26.44 USA:n DJ King sai jäähyn ja Suomi pääsi yrittämään siirtymistä 2-0-johtoon ylivoimalla. Tällä kertaa niskaan kaadettiin kuitenkin kylmää vettä. USA voitti oman päädyn aloituksen ja Ty Emberson pääsi kiekkoon kiinni. Emberson pelasi sen suoraan eteenpäin Jonathan Grudenille ja hän jatkoi kiekon pienellä siirrolla Patrik Gilesille. Giles karkasi läpiajoon ja siirsi kiekon hyviä torjuntoja Suomen maalissa esittäneen Justus Annusen selän taakse.

Ottelun kolmas maali ohi viisikkopelaamisen näkökulmasta ehdottomasti kaunein. Kim Nousiainen sai kiekon omassa kenttäpäädyssä ja lähti kohti keskustaa. Kiekko vaihtoi nopeasti kolme kertaa omistajaa. Ensin kiekko tuli Moilasen lapaan ja hän jatkoi kiekon Maccellille. Taustasta voimakkaasti luistellut Lenni Killinen sai lapansa vapaaksi maalin edessä ja ampui tyylipuhtaan suorahyökkäyksen päätteeksi kiekon ohi USA-vahti Karjen. Näin Suomi oli jälleen yhden maalin johdossa.

Päävalmentaja Tommi Niemelän apuna toimiva Lauri Merikivi kutsui täysosumaa todelliseksi koulumaaliksi. Ajassa 38.01 syntyneen maalin turvin Suomi pääsi aloittamaan kolmannen erän yhden maalin johtolukemista.

Kolmannessa erässä nähtiin yksi maali. Sen teki USA yhden miehen ylivoimalla. Jenkkiviisikko sahasi Suomen neliön pieneksi ja Jake Wise ampui tarkasti tasoituksen kovalla laukauksella etuyläkulmaan.

Maalipaikkoja siunaantui kolmannen erän lopussa vielä molemmille joukkueille, mutta lopullinen ratkaisu piti hakea jatkoajalta.
Ajassa 61.51 syntyi taiston ratkaisu ja Suomen kannalta harmillisesti täysosuma oli USA:n Mattias Samuelssonin käsialaa. Samuelsson tuli kiekon kanssa sinivalkoisten kenttäpäätyyn, kuljetti kiekon maalin taakse, pyörähti maalin edustalle ja ampui kiekon jäätä pitkin verkkoon. Lopputuloksena oli siis suomalaisittain 2-3-jatkoaikatappio.

Päävalmentaja Tommi Niemelä näki pelaamisessa paljon hyvää ja luonnollisesti myös kehitettävää:
- Malttia oli riittävästi ja se näkyi viisaina rytminvalintoina. Peli oli hallussamme ja iskimme tehokkaasti vastustajan vahvuuksiin. USA ei päässyt vahvaan luistelupeliin kiinni. Tappio jäi toki harmittamaan.

Niemelä peräänkuulutti seuraavan askeleen ottamista kopissa pelin jälkeen:
- Osoitimme taas, että pelaamme paikoin todella hyvää kansainvälistä jääkiekkoa. Emme voi kuitenkaan tyytyä siihen, vaan voittaaksemme kaksi seuraavaa turnauksen ottelua kaivataan jokaiselta pelaajalta lisää luonnetta ja päättäväisyyttä erityisesti maalintekopeliin. 1-2-alueelle pitää mennä päätäväisemmin ja laittaa kiekkon reppuun kun paikka tulee.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina ottelulla Venäjää vastaan. Peli alkaa Suomen aikaa kello 16:00.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelusta
Turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: