Leijonat.fi

       

×

U16:n parhaana pelaajana palkittu Aatu Räty: ”Odotimmekin kovaa peliä”

Aatu Rädyllä oli lauantaina syöttö kohdillaan. Aatu Rädyllä oli lauantaina syöttö kohdillaan. Kuva: Pasi Mennander

Kolme maalia syötöillään pohjustanut Oulun Kärppien hyökkääjä Aatu Räty valittiin lauantaina pelatussa alle 16-vuotiaiden poikien maaottelussa Suomi-Saksa kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi.


- Oli tosi tiukka matsi. Saksalla on hyvä, luisteleva joukkue, mutta kaavittiin sitten voitto jatkoajalla, Räty summasi.

Perjantain avausottelussa Suomi kukisti vieraansa maalein 8-7. Vielä tiukempaa oli lauantaina, ottelu ratkesi vasta jatkoajalla Suomen 4-3-voittoon.

- Tiesimme, että Saksa tulee kovaa päälle ja niin he tulivatkin. Kovaa peliä odotimme ja sitä se olikin. Ei se tullut yllätyksenä.

Räty syötti Suomen toisen, kolmannen ja neljännen maalin. Kaikki kolme osumaa syntyivät Suomen pelatessa ylivoimalla.
- Ihan onnistunut ottelu, sain tehtyä tulosta yv:llä. Tosi hyvältä tuntui pelata.

Jääkiekkoliiton nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen palkitsi ottelun parhaina pelaajina Aatu Rädyn ja Arno Tiefenseen.

Sunnuntaina joukkueet kohtaavat kolmannen kerran. Tätä kirjoitettaessa ei ole tiedossa, onko Räty kokoonpanossa, mutta ainakaan ottelun aikainen alkamisajankohta (kello 11:00) ei häntä häiritse.
- Joukkueenjohdolta on tullut hyvät aikataulut. Täällä on saanut nukkua just sopivasti ja olen ollut hereillä peleissä.

Suomi-Saksa -otteluiden kolmas osaottelu käynnistyy Vierumäen jäähallissa sunnuntaina 22.10.2017 kello 11:00. Ottelusta on suora lähetys Leijonien verkkopalvelussa.

Aatu Rädyn pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: