Leijonat.fi

       

×

U16 joukkueenjohtajan raportti: Tavoitteena pelin tasapainon löytäminen - Suomi haki ratkaisun jatkoajalta

Suomi juhli voittoa jatkoajalla. Suomi juhli voittoa jatkoajalla. Kuva: Pasi Mennander

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi lauantaina Vierumäellä Saksan. Kyseessä oli joukkueiden toinen kohtaaminen, perjantaina Suomi oli parempi loppuluvuin 8-7.


Molemmat joukkueet olivat selvästi painottaneet samaa asiaa eli puolustuspelaamista. Tänään ei nähty samanlaista maalimäärää kuin eilen.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli muutama maukas maalipaikka. Pikkuleijonat oli kuitenkin hieman niskan päällä. Ajassa 17.38 Kalle Myllymaa pystyi ylivoimalla survomaan kiekon maaliin Valtteri Karnarannan voimakkaan nousun jälkitilanteesta. Torjunnat avauserässä olivat Suomi 6, Saksa 13.

Toinen erä alkoi myös Suomen hallinnassa. Pikkuleijonat pystyivät vyöryttämään hyvin hyökkäyksiä kohti Saksan puolustusaluetta, mutta Saksa puolusti tiivisti ja pystyi pitämään vastustajansa poissa todellisista maalipaikoista.

Ajassa 27.27 Saksa pääsi siniviivan tuntumassa katkoon ja pystyi läpiajosta tasoittamaan ottelun. Pikkuleijonat kuittasi ylivoimalla, hienon kuvion päätteeksi Topias Kaski siirsi Aatu Rädyn poikittaissyötöstä Suomen taas maalin johtoon. Myös Joni Jurmo sai syöttöpisteen. Kuvaavaa erälle oli torjunnat, Suomi 2 ja Saksa 20.

Kolmas erä jatkui kuten koko pelin kuva oli. Pikkuleijonat oli kuskin paikalla ja Saksa yritti sitkeästi päästä vastaiskuun. Maalipaikkoja Pikkuleijonat pystyi luomaan, mutta maalia ei saatu aikaiseksi.

Ajassa 55.49 Saksa pääsi hieman onnekkaasti tasoittamaan ottelun. Tasoituksen jälkeen Pikkuleijonat sai ylivoiman ja se tuotti taas tulosta. Topi Niemelän viivalaukauksen ohjasi maalin edestä Saksan verkon perille Joona Lehmus. Aatu Räty oli jälleen maalissa mukana syöttäjänä.

Näytti siltä, että Lehmuksen maali olisi myös ottelun voittomaali, mutta Saksa oli päättänyt taistella voitosta ja pystyikin ajassa 59.14 tasoittamaan ottelun 3-3:een hienon hyökkäyksen päätteeksi. Torjunnat kolmannessa erässä olivat Suomi 5 ja Saksa 7.

Jatkoajalla Pikkuleijonat oli selkeästi hallitseva ja kun Saksa otti vielä väärästä vaihdosta jäähyn, pääsi Suomi ylivoimalle ja Topias Kaski päästi pikkuleijonat piinasta illan toisella maalillaan. Maalin syöttäjä oli Aatu Räty. Näin Suomi voitti ottelun jatkoajalla 4-3.

Molemmat Suomen maalivahdit - Joel Blomqvist ja Rasmus Korhonen - pelasivat loistopelin. Pikkuleijonien parhaana pelaajana palkittiin Aatu Räty.

Sunnuntaina joukkueet kohtaavat kolmannen kerran kello 11 alkaen. Kova kamppailu on varmasti tiedossa, sillä Saksa janoaa voittoa kahden niukan tappion (7-8 ja 3-4) jälkeen. Valmennuksella on lauantai-iltana kova haaste valita pelaajat huomiseen peliin.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Saksa-otteluiden tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä - Ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot
• Leijonien verkkopalvelu tarjoaa kaikista viikonlopun Saksa-otteluista suoran verkkolähetyksen
• Lauantain ottelun videotallenne löytyy täältä
• Perjantain ottelun videotallenne käynnistyy tätä linkkiä klikkaamalla

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: