Leijonat.fi

       

×

Otteluraportti U16:n Quebec Cupista: ”Suomi kuskin paikalla koko ottelun - Taso nousi edellisestä pelistä”

Perjantain avausottelun tappion jälkeen Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue käänsi kurssinsa toisessa pelissään. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti Montrealista!


Turnauksen toisessa ottelussa Leijonat kohtasivat Riverains College -joukkueen. Suomi oli selkeästi paremmalla jalalla liikkeellä kuin edellisessä ottelussaan ja vaikka vastustaja tekikin avausmaalin niin Leijonat olivat kuskin paikalla koko ottelun.

Ajassa 6.32 Aleksi Anttalainen avasi jälleen Suomen maalihanat ja tänään joukkue ei sen jälkeen antanut vastustajalle paljonkaan mahdollisuuksia. Joukkue pelasi erittäin kurinalaisesti ja esti vastustajan maalipaikat loistavasti. Ensimmäinen erä leijonille 2-1, kun erän loppu puolella Linus Nyman teki turnauksen avausmaalinsa.

Toisessa erässä Eeli Tolvanen teki erän ainoan maalin ja kolmanteen erään mentiin Leijonien 3-1-johdossa. Toisessa erässä Leijonat jatkoivat hyviä otteitaan ja pitivät vastustajan maalipaikat minimissä. Vastustajan kunniaksi täytyy todeta, että he puolustivat uhrautuvasti koko erän ajan.

Kolmannen erän alkuun Leijonat saivat ylivoiman ja mahdollisuuden ratkaista koko ottelun. Kävi kuitenkin toisin eli vastustaja iskikin läpiajosta kavennusmaalin.

Tämä ei kuitenkaan sekoittanut Leijonien peliä vaan heti jäähyn päätyttyä Aleksi Heponiemi siirsi taas Leijonat kahden maalin johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin Eeli Tolvanen ratkaisi ottelun tehdessään turnauksen neljännen osumansa.

Tämän jälkeen vastustaja ei enää uskonut omiin mahdollisuuksiin, vaan pelin päätyttyä taululla olivat selkeät 8-3-lukemat. Suomen maalia vartioi Lassi Lehtinen, joka pelasikin loistavan ottelun ja otti kiinni 27 kiekkoa. Suomen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Aleksi Anttalainen.

Valmennusjohto oli erittäin tyytyväinen tasonnostoon edellisestä pelistä. Etenkin siitä, että nyt vastustaja ei saanut juurikaan ylivoimahyökkäyksiä, vaan oma paketti pysyi hyvin kasassa ja silloin myös kiekon riistoista päästiin paremmin hyökkäämään.

Turnauksen ohjelma on erittäin tiukka. Sunnuntaina ottelut jatkuvat jo kello 10:45 paikallista aikaa, Suomen aikaa kello 17.45.

Ottelun tilastotapahtumat (ranskaksi)

 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: