Leijonat.fi

       

×

U16: Suomen avauspelissä Montrealissa roppakaupalla maaleja - ”Pelimme tulee kehittymään”

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien ikäluokka edustaa maataan tänä viikonloppuna kahdessa kansainvälisessä turnauksessa. Kanadan Montrealiin matkustanut joukkue kärsi tapaninpäivän avauspelissään 5-7-tappion Quebecin aluejoukkueelle. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti!


”Ysiysien” ikäluokka aloitti ensimmäisen turnausmatkansa ulkomaille kokoontumalla jouluaattoiltana Helsingissä, hotelli Airport Rantasipissä. Matkaan kohti Montrealia lähdettiin joulupäivänä kello 4:45.

Joulupäivänä matkustettiin noin 17 tuntia, ja jo tapaninpäivänä paikallista aikaa 12:45 pelasimme avauspelimme Quebecin aluejoukkuetta vastaan. Ottelut pelataan Canadiensin upeassa harjoituskeskuksessa - puitteiden puolesta kaikki on siis kunnossa.

Matkustus, pelipaikka ja  aikaero ei näkynyt joukkueessa mitenkään, vaan ottelu alkoi osaltamme todella räväkästi. Ajassa 1.16 puolustaja Aleksi Anttalainen nousi omalta alueelta, päätti nousunsa hienoon laukaukseen ja tilanne oli 1-0.

Kanadalaiset nostivat heti maalin jälkeen selkeästi fyysisyyttä ja saivat otteen sitä kautta. Pelin painopiste siirtyikin Suomen päähän ja ajassa 6.09 tuli tasoitusmaali maalinedushässäkästä. Maalin jälkeen ottelun tilanteet tasoittuvat, mutta ajassa 17.05 kanadalaiset saivat riiston hyökkäysalueella ja rankaisivat välittömästi - tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen Quebecille 2-1.

Toisen erän alkuun Valtteri Nikkilä tasoitti ottelun hieman maalivahdin avustuksella, mutta kaikki lasketaan. Valitettavasti heti seuraavasta hyökkäyksestä vastustaja rankaisi ja taas olimme maalin takaa-ajossa. Joukkue kuitenkin jaksoi uskoa itseensä ja ajassa 23.24 se kuittasi tilanteeksi 3-3. Maalin viimeisteli jälleen puolustaja Aleksi Anttalainen.

Valitettavasti toisen erän lopulla Team Quebec pystyi tekemään ylivoimamaalin ja 24 sekuntia ennen erän loppua hyökkäysalueen riistosta tilanteeksi tuli jo 5-3.

Kolmas erä alkoi kuten toinen päättyi. Quebec teki erän alkuun kaksi maalia ja siirtyi jo 7-3-johtoon. Näyttikin siltä, että peli on ohi.

Ajassa 48.36 Eeli Tolvanen rankaisi 5-3-ylivoimalla ja joukkue sai taas uutta uskoa omaan pelaamiseensa. Peli siirtyi Suomen hallintaan ja ajassa 56.32 Tolvanen osui toistamiseen maalipuiden väliin, nyt ylivoimalla, ilman maalivahtia, hienon kuvion päätteeksi.

Joukkue haki lopussa vielä kavennusta, muttei onnistunut. Toivottavasti hyvä kolmas erä antoi pelaajille uskoa huomiseen, koska silloin vastaan tulee college-joukkue Riverains ja odotettavissa on erittäin fyysinen peli.

Suomen maalivahti Daniel Lebedeff torjui 17 kertaa, Quebecin Alex D’Oriolle torjuntoja kertyi 26 kappaletta.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Eero Teräväinen.

Päävalmentaja Juuso Niemisellä oli päivän ottelusta selkeä näkemys. Suomi antoi liian monta ylivoimahyökkäystä vastustajalle ja sitä kautta pelin hallinta oli Quebecin joukkueella. Nieminen oli kuitenkin tyytyväinen kolmannen erän pelaamiseen ja muistutti, että kyse oli ensimmäisestä pelistä - turnauksen aikana peli varmasti tulee kehittymään kokemusten lisääntyessä. 

Lauantaina joukkueella on oman pelinsä lisäksi mahdollisuus lähteä kannustamaan Nuorten Leijonien MM-joukkuetta voittoon Slovakiasta. Odotettavissa on siis hieno jääkiekkopäivä.

Ottelun tilastotapahtumat (ranskaksi)

 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: