Leijonat.fi

       

×

U16 otteluraportti: ”Suomi selkeästi parempi kuin Ruotsi - Joukkue syttyi taistelemaan!”

Suomen maalilla Filip Lindberg torjui ensimmäisessä maaottelussaan voiton. Suomen maalilla Filip Lindberg torjui ensimmäisessä maaottelussaan voiton. Kuva: Jukka Salminen.

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue otti lauantaina ansaitun 4-3-voiton Ruotsissa Kankaanpäässä pelatussa maaottelussa. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti!


Edellisen pelin lopusta oli kulunut ainoastaan 19 tuntia, kun kiekko tipahti jäähän Kankaanpäässä. Se ei kuitenkaan näkynyt mitenkään Suomen pelissä vaan joukkue lähti heti kuskin paikalle.

Heti alkuun joukkue sai aikaiseksi pari maalipaikka, mutta kuten tavallista, Ruotsi käytti ensimmäisen paikkansa ja meni johtoon kun peliä oli pelattu 1.12. Se ei kuitenkaan vaikuttanut meidän peliimme millään tavalla ja tasoitus syntyikin 5-3-ylivoimalla Eeli Tolvasen lavasta. Pari minuuttia tästä Ruotsi meni taas johtoon ja erätauolle mentiin Ruotsin johtaessa 2-1, maalipaikat kuitenkin meille 12-3.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi ja ajassa 22.37 Santeri Virtanen huudatti kotikatsomoa loistavan hyökkäyksen päätteeksi.

Toinen erä ei pelillisesti noussut ensimmäisen erän tasolle, mutta molemmat joukkueet puolustivat kovalla asenteella ja laukkauksia blokattiin molempien joukkueiden taholta.
 

Ottelua seurasi täysi tupa, 550 katsojaa.
 

Kolmannen erän pääsimme aloittamaan ylivoimalla, mutta Ruotsi rokotti ajassa 41.03. Suomen joukkue ei hätkähtänyt vielä tästäkään vaan painoi pelin Ruotsin päähän ja ajassa 48.17 Aatu Luusuaniemi pääsi ylivoiman päätteeksi iskemään ansaitun tasoitusmaalin maalinedusruuhkasta.

Lopullisen niitin Ruotsin arkkuun löi Linus Nyman ajassa 51.41.

Pelin lopussa Ruotsi yritti vielä tulla tasoihin, mutta Suomen joukkue ei antanut Ruotsille mitään mahdollisuutta tasoitukseen vaan pelasi todella kylmähermoisesti pelin loppuun. Suomi oli siis selkeästi parempi kuin Ruotsi.

Suomen parhaana pelaajana palkitun Teemu Engbergin mielestä ottelun ratkaisu oli joukkueena pelaaminen ja usko omaan pelitapaan.

Valmentaja Sami Nuutinen piti ottelun käännekohtana toisessa erässä tapahtuneet laukausten blokkaamiset ja sitä miten joukkue syttyi taistelemaan koko joukkueena toisessa erässä. Nuutisen mielestä Suomi hallitsi peliä selkeästi ja joukkue uskoi omaan pelaamiseensa, vaikka Ruotsi johtikin peliä kolme kertaa.

- Johtoasemassa pelatessaan joukkue ei jäätynyt vaan pysyi hyvin pelisuunnitelmassa, Nuutinen kommentoi.

Hieno voitto siis Suomelle ja ottelusarja on nyt tasan 1-1. Ratkaisu siirtyi sunnuntaina Porissa pelattavaan kolmanteen otteluun. Peli alkaa Porissa kello 13:00.

Ottelun tilastotapahtumat

 

 

  • Vielä lisää:
  • U16 Leijonat.fi:ssä
Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: