Leijonat.fi

       

×

U16: ”Valmentaja antaa tietyt raamit, mutta joukkue on pelaajien näköinen”

Suomi voitti lokakuussa Vierumäellä Saksan kolme kertaa. Suomi voitti lokakuussa Vierumäellä Saksan kolme kertaa. Kuva: Jukka Salminen

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen pelaajat ovat aivan maajoukkuetaipaleensa alkuvaiheessa. Ennen joulua Suomen U16-maajoukkue pelaa Porissa, Kankaanpäässä ja Merikarvialla Ruotsia vastaan.


Kolmen Ruotsi-maaottelun jälkeen Suomen U16-ikäisistä pelaajista muodostetaan kaksi joukkuetta, joista ensimmäinen matkustaa Kanadaan ja toinen Saksaan kansainvälisiin turnauksiin.

- Olen nähnyt paljon poikien sarjapelejä, ja C- ja B-nuorten sarjoissa tehdään hyvää pohjatyötä. Nyt näiden sarjojen parhaat pelaajat pääsevät edustamaan Suomea kansainvälisille kentille, U16-maajoukkueen päävalmentaja Juuso Nieminen kertoo.

Nieminen on valmennettaviensa tavoin maajoukkueuransa alussa. Hän aloitti tehtävissään huhtikuussa.

- Ensimmäinen kosketus näihin pelaajiin tapahtui viime talven Huippu-Pohjola-leirillä, ja 1. huhtikuuta aloitin U16-joukkueen päävalmentaja. Lokakuussa Vierumäellä Saksaa vastaan pelatut U16-maaottelut antoivat hyvän kuvan joukkueestamme.

- Valmentaja antaa tietyt raamit, mutta haluaisin, että tästä kehittyisi pelaajien näköinen joukkue. Hyviä merkkejä siitä on jo olemassa, koska aiemmissa tapahtumissa joukkueessa on ollut hyvä tekemisen meininki ja joukkuehenki.

U16-maajoukkue joulukuun Ruotsi-otteluihin julkaistiin maanantaina Helsingissä järjestetyn Leijona-lounaan yhteydessä.

U16: Mukana kolme viime Huippu-Pohjola-leirin tähdistöpelaajaa

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: