keskiviikko, 21 kesäkuu 2017 10:10

Rullakiekon MM-kisat käyntiin sunnuntaina - Päivitä rullakiekon säännöt ajan tasalle!

Kirjoittanut Toimitus

Rullakiekon MM-kisat pelataan tänä vuonna Bratislavassa. Kisat alkavat juhannussunnuntaina 25.6. ja nyt onkin aika päivittää perustiedot rullakiekosta kohdilleen!

- Pelataan 4 vs 4 (plus maalivahdit)

- Ei jääkiekon siniviivoja

- Paitsioraja punaviiva

- Ei taklauksia, kiilaaminen sallittu

- Peliaika 4 x 12min
1. ja 3. erän jälkeen on kahden minuutin lyhyt lepotauko, kunnon erätauolle pelaajat pääsevät toisen erän päätteeksi. Puolia vaihdetaan varsinaisella peliajalla kerran, kolmannen erän alkaessa. Ottelun päättyessä tasatulokseen pelataan viiden minuutin jatkoaika on (mitalipeleissä 12 minuuttia). Jatkoajan päättyessä tasatulokseen voittaja ratkaistaan voittolaukauksilla.

- 90 sekunnin tai neljän minuutin jäähyt
Pieni rangaistus tarkoittaa pelaajalle 90 sekunnin istumista jäähypenkillä, isompi rangaistus tuo neljän minuutin jäähyn. Ylivoimatilanteet pelataan pääosin neljällä kolmea vastaan, ja näin vain yksi pelaaja istuu kerrallaan jäähyllä ja mahdollisen päällkkäisen jäähyn aloitusta myöhäistetään tarvittaessa. Poikkeuksena sääntöön ovat varsinaisen peliajan kaksi viimeistä peliminuuttia ja jatkoaika - tällöin voidaan pelata myös kahdella neljää vastaan.

Vinkki: Jos rullakiekon säännöt kiinnostavat, kannattaa tutustua Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n rullakiekon sääntökirjaan - löydät sen täältä

Rullakiekon MM-kisojen verkkosivut löytyvät tämän linkin kautta.