perjantai, 03 kesäkuu 2016 06:11

Rullaleijonien päävalmentaja Timo Nurmberg ei lepää "välivuonnakaan"

Kirjoittanut Hinni Hirvonen
Timo Nurmberg on tuttu näky Rullakiekon SM-liigan otteluissa. Pelaajatarkkailu on iso osa Nurmbergin arkea kauden aikana. Timo Nurmberg on tuttu näky Rullakiekon SM-liigan otteluissa. Pelaajatarkkailu on iso osa Nurmbergin arkea kauden aikana. Hinni Hirvonen

Rullakiekon MM-kisoissa vietetään tänä vuonna välivuotta, mutta maajoukkueen johtoporras ei lepää. Rullaleijonien päävalmentaja Timo Nurmberg käy aktiivisesti seuraamassa rullakiekon SM-liigapelejä.

- Jätkiä täytyy tarkkailla ja jututtaa, onko heillä intoa vielä ensi vuonna jatkaa. Täällä on myös paljon uusia, lupaavia nuoria.

Vuoteen 2015 asti rullakiekon MM-kisat järjestettiin joka vuosi. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto päätti, että tästä eteenpäin kilpaillaan joka toinen vuosi. Seuraavan kerran rullakiekon MM-kisat järjestetään Slovakiassa kesällä 2017 ja sitä seuraavan kerran kilpaillaan Kanadassa 2019. 

Suomalaiset kisajärjestäjät olisivat mielellään järjestäneet kilpailut myös tänä vuonna Tampereella. Nurmberg on toiveikas jatkon suhteen, että kisat järjestettäisiin joka vuosi.

- Eihän sitä tiedä, vaikka 2018 saataisiin kilpailut Suomeen, Nurmberg toivoo.

Kotikisat synnyttivät rullakiekkobuumin ainakin kisakaupungissa. Seitsemästä SM-liigajoukkueesta peräti neljä tulee Tampereelta. Rullaleijonien päävalmentaja on seurannut lajin kehitystä hyvillään.  

- Lupaavalta näyttää. Viime vuonna rullakiekko näkyi hyvin ainakin täällä Tampereella. Tänne on kuulemma jo suunnitteilla ympärivuotinen rullakiekkoalusta.

Rullakiekon suosio näkyy myös junioripuolella, missä joukkueiden määrä on kasvanut sitten kotikisojen. Tämä lämmittää Nurmbergin mieltä.

- Se on hyvä juttu. Olisi hienoa, jos pojat ja tytöt harjoittelisivat pienestä pitäen.

Toisinaan junioreiden harjoittelua saattaa jarruttaa jääkiekkovalmentaja, jonka mielestä rullakiekko ei sovi kesäharjoitteluksi. Nurmberg on asiasta eri mieltä.

- Tämä on erittäin hyvä laji junioreille, joiden kiekonkäsittelytaito on vähän vajaavainen. Lisäksi rullakiekossa tarvitaan enemmän pelinlukutaitoa.

Rullaleijonien päävalmentaja tietää, mistä puhuu. Nurmbergilla on takanaan mittava jääkiekkoura KooKoossa, Tapparassa, TuTossa ja KooVeessa. Miehen paita roikkuu myös Kouvolan jäähallin katossa, sillä KooKoo on jäädyttänyt Nurmbergin numeron 81.

Pirkanmaalla rullakiekkoillaan ahkerasti, mutta innostus leviäisi muihin kaupunkeihin?

- Se on alustasta kiinni. Taloustilanne on huono, ja kaupungit eivät halua sijoittaa mattoon. Jos taloustilanne olisi hyvä, olisi lajia varmasti helpompi viedä eteenpäin.

Nurmbergilla on myös oma vinkkinsä lajin levittämiseen.

- Kannattaa käydä kysymässä liigakiekkoilijoilta, jotka pääsevät tänne rullakiekon pariin kikkailemaan, mitä mieltä he ovat. Heillä on hymy korvissa asti. 

 

Etsi sivustolta