Leijonat.fi

       

×

Otteluraportti: Ruotsi puolusti voiton Suomesta Pre Olympic Cupissa

Ruotsi juhli 2-1-maalia toisessa erässä. Ruotsi juhli 2-1-maalia toisessa erässä. Kuva: Pasi Mennander

Naisleijonat jatkoivat Pre Olympic Cupia torstai-iltana ottelulla Ruotsia vastaan. Ottelu oli Naisleijonien hallintaa, mutta tunnetusti hyvin puolustava Ruotsi suojeli omaa maaliaan uhrautuvasti. Ruotsi onnistui myös käyttämään tehokkaasti omat maalipaikkansa ja voitto kirjattiin Ruotsille 2-1.


Ensimmäinen erä sisälsi runsaasti erikoistilannepelaamista ja Ruotsi iski ottelun avausmaalin juuri kun Suomi tuli täysilukuiseksi. Naisleijonille tarjoutui erän loppuun loistava mahdollisuus tasoittaa peli, kun Ruotsi sortui jäähyilyyn ja tarjosi Suomelle jopa viiden minuutin ylivoiman. Ruotsi onnistui vielä selvittämään 5-3 alivoiman, mutta ajassa 19.20 Rosa Lindstedt iski ylivoimalla pelin tasoihin.

Toinen erä tarjosi Naisleijonien osalta erittäin vahvaa peliä ja Ruotsi joutui vetäytymään puolustusasemiin. Suomi ei kuitenkaan onnistunut käyttämään omia maalipaikkojaan ja jääkiekolle tyypilliseen tapaan Ruotsi iski heti tekopaikan saatuaan. Maali oli hieman onnekas kiekon pompittua rännistä ruotsalaisille ja jatkotilanteesta kiekko lyötiin ilmasta maaliin.

Kolmannessa erässä Naisleijonat haki raivokkaasti tasoitusta, mutta edes maalivahdin poisottokaan ei auttanut ja kahta tolppalaukausta lähemmäs maalia eivät Naisleijonat enää päässeet.

Suomen parhaana palkittiin Petra Nieminen.

SWE - FIN 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Suomen maalintekijä:
1-1 Lindstedt (Nuutinen, Hiirikoski) yv

Torjunnat:
Noora Räty 1+5+7=13
Sarah Berglind 14+16+11=41

Naisleijonat jatkaa Pre Olympic Cupia perjantaina 15.12. Uudessakaupungissa, jossa Suomi kohtaa Saksan klo 18:30.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Naisleijonat lähtivät Ruotsi-otteluun
Pre Olympic Cupin tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Naiskiekon blogiSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: