Leijonat.fi

       

×

Naisleijonat kaatui erikoistilanteisiin Four Nations Cupin alkusarjan päätöspelissä

Rosa Lindstedt ja Susanna Tapani Kanadan maalilla. Rosa Lindstedt ja Susanna Tapani Kanadan maalilla. Kuva: Ally Eames // allyeamesphotography.com

Tampassa pelattavan naisten Four Nations Cupin alkusarja päättyi Naisleijonien osalta 0-4-tappioon Kanadaa vastaan.


Suomi pelasi vahvaa peliä tasaviisikoin ja piti Kanadan poissa vaarallisilta  maalintekopaikoilta. Sen sijaan erikoistilanteiden avulla Kanada käänsi ottelun itselleen iskiessä kaksi ylivoimaalia ja yhden osuman alivoimalla. Naisleijonien ylivoima ei toiminut alkuunkaan ja näin voittomahdollisuudet karkasivat.

Ensimmäinen erä tarjosi parasta kiekkoilua ja erän alussa peli pyöri suurelta osin Kanadan päädyssä. Maalinteko ei kuitenkaan Suomelta onnistunut ja Kanada iski kertaalleen saatuaan 5-3-ylivoiman. Erätauolle mentiinkin Kanadan 1-0-johdossa.

Toinen erä oli rikkonainen molempien joukkueiden sortuessa jäähyilyyn. Erän puolivälissä Kanada iski toisen ylivoimamaalin ja siirtyi 2-0-johtoon. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 35.42 Kanadan iskiessä alivoimalla kolmannen osumansa.

Kolmannessa erässä pelin intensiteetti hieman laski. Ottelun viimeinen osuma oli ainut tasakentällisin syntynyt maali, mutta tämä oli lähinnä kosmetiikkaa.

Suomen parhaana palkittiin Emma Nuutinen.

CAN-FIN 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Torjunnat:
Noora Räty 10+11+7=28
Genevieve Lacasse 3+4+1=8

Four Nations Cupin mitaliottelut pelataan 12.11.2017 Tampassa Amalie Arenalla. Suomi kohtaa pronssiottelussa Ruotsin kello 12:00 paikallista aikaa.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Four Nations Cupin tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Viimeksi muutettu

Naiskiekon blogiSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: