Leijonat.fi

       

×

Naisleijonat pyrkii vääntämään maalihanat auki kotiturnauksessaan - ”Erikoistilanteet pirun tärkeitä”

Puolustaja Rosa Lindstedt ja maalivahti Noora Räty varjelevat Naisleijonien maalia kotiturnauksessa. Puolustaja Rosa Lindstedt ja maalivahti Noora Räty varjelevat Naisleijonien maalia kotiturnauksessa. Kuva: Pasi Mennander

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kohtaa ensi viikolla Vierumäellä, Jyväskylässä ja Kouvolassa pelattavissa otteluissa Venäjän ja Ruotsin. Turnaus on viimeinen mahdollisuus antaa näyttöjä MM-kilpailuja ajatellen.


Naisleijonien kausi on sujunut tähän asti lähes erinomaisesti. Naisleijonat on pelannut tällä kaudella 14 ottelua, joista voittoon on päättynyt 12. Marraskuun kotiturnauksessa Yhdysvallat ja Kanada olivat liian vahvoja, mutta eurooppalaisia maita vastaan Naisleijonat on saalistanut vain voittoja.

Ruotsi on kaatunut kuusi kertaa, Venäjä kahdesti ja Saksa, Sveitsi sekä Itävalta kukin kerran. Tammikuun alussa Kanadaa vastaan irtosi kauan odotettu voitto pohjoisamerikkalaisesta joukkueesta.

- Takki auki ei ole vara lähteä yhteenkään otteluun, vaikka pelottavan hyvälle näyttää tässä vaiheessa kautta. Täytyy muistaa, että edellisessä turnauksessa Venäjä johti keskinäistä otteluamme, ja Sveitsiä vastaan oli myös tiukkaa, Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen toppuuttelee.

- Nations Cupin loppuottelussa Noora Räty pelasi hienosti Kanadaa vastaan, ja hän on muutenkin hyvässä vireessä. Seuran vaihtaminen teki hänelle hyvää, Mustonen viittaa Rädyn siirtymiseen miesten Suomi-sarjassa KJT:sta kärkijoukkueisiin lukeutuvaan Nokian Pyryyn.

Suomen ottelut ovat läpi kauden olleet tiukkoja. Kanadaa vastaan pelattu Nations Cupin loppuottelu päättyi Naisleijonille 1-0, ja eurooppalaisia maitakin vastaan maalimäärät ovat jääneet pieniksi. Paikkoja Naisleijonat on luonut paljon, mutta maalinteko on tökkinyt.

- Hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisemme täytyisi olla parempaa muutenkin. Maalinteon lisäksi maalinteon tukitoimien täytyisi myös olla parempia, Mustonen sanoo.

- Maaleistamme 40 prosenttia on syntynyt ylivoimalla, ja luojan kiitos ylivoimapeli on toiminut. Erikoistilanteet ovat pirun tärkeitä.

Viimeinen näyttöpaikka

Naisten MM-kilpailut pelataan Yhdysvalloissa maalis-huhtikuun taitteessa. Helmikuun alun kotiturnaus on viimeinen tapahtuma, jossa voi antaa näyttöjä MM-kilpailuja varten.

- Puolustuksemme tullaan muodostamaan näistä pelaajista, jotka ovat nytkin mukana tässä turnauksessa. Hyökkäyksestä puuttuu nyt muutama pelaaja, ja sillä saralla kokoonpano tulee elämään jonkin verran ennen MM-leiriä.

Yksi helmikuun alun turnauksesta puuttuva pelaaja on Riikka Välilä, joka loukkaantui Nations Cupissa. Näin ollen Välilältä jää väliin vanhassa kotihallissa ja kotikaupungissa Jyväskylässä pelattava maaottelu.  

- Harmi homma Riikan kannalta. Hän olisi varmasti halunnut pelata tutussa hallissa, mutta joukkueessa on toki muitakin JYP-taustaisia pelaajia, Pasi Mustonen viittaa esimerkiksi Sanni Hakalaan, Jenni Hiirikoskeen ja Rosa Lindstedtiin.

Suomi pelaa Ruotsia vastaan Vierumäellä ja Jyväskylässä. Venäjää vastaan otellaan Kouvolassa ja Vierumäellä. Naisleijonat pelasi Vierumäellä edellisen kerran marraskuussa, jolloin neljän maan turnauksen ottelu Ruotsia vastaan päättyi Suomen eduksi 2-1.

- Vaikealla hetkellä siitä voi olla hyötyä, että meillä on kokemusta näiden joukkueiden voittamisesta. Ruotsia vastaan tuntuu siltä, että olemme olleet parempia tällä kaudella. He puolustavat kovasti.

- Venäjä antoi myrskyvaroituksen edellisessä turnauksessa, ja heillä on selkeä pelisysteemi. Meidän kärki on kuitenkin kovempi kuin heidän, päävalmentaja Mustonen päättää.

Naisleijonien pelaajaluettelon löydät täältä.

Naisten helmikuun turnauksen otteluohjelma:
Ke 8.2. klo 18.30 Suomi - Ruotsi (Vierumäki)
To 9.2. klo 18.30 Suomi - Ruotsi (Jyväskylä)
Pe 10.2. klo 18.30 Suomi - Venäjä (Kouvola)
La 11.2. klo 14.30 Ruotsi - Venäjä (Vierumäki)
Su 12.2. klo 11.00 Suomi - Venäjä (Vierumäki)

Vierumäellä pelattaviin otteluihin on ilmainen sisäänpääsy, pääsyliput Jyväskylän ja Kouvolan otteluihin maksavat aikuisilta 10€, lapsilta (alle 16v.) 5€, alle 7-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Suomen otteluita voi seurata suorina lähetyksinä myös Leijonien LiveStream -kanavan kautta.

Jyväskylän ja Kouvolan maaotteluiden yhteydessä järjestetään maksuton Girls Hockey Day  -tyttökiekkotapahtuma klo 16.30 alkaen. Tyttökiekkotapahtumaan pääsee mukaan ilmoittautumalla sähköpostitse: saara.niemi@finhockey.fi tai puhelimitse 050-338 9621. Kaikki tytöt mukaan kokeilemaan jääkiekkoa ja tämän jälkeen kannustamaan Naisleijonia!

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: