Leijonat.fi

       

×

Naisleijonat kaatoi Kanadan Nations Cupin finaalissa - Karvinen iski voittomaalin - Räty ohittamaton maalilla - ”Huikea turnaus”

Naisleijonien joukkue Nations Cupissa. Naisleijonien joukkue Nations Cupissa. Kuva: Arno Mitterbacher

Naisten jääkiekkomaajoukkue päätti Nations Cupin upeaan 1-0-voittoon finaalivastustaja Kanadasta.


Turnauksen parhaan pelinsä pelannut Suomi taisteli joka pelaajan voimin ja väänsi harvinaisen voiton Kanadasta. Ottelu oli erittäin tasainen ja maalipaikkoja olisi ollut puolin ja toisin usempaankin osumaan.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Naisleijonat onnistuivat iskemään ottelun voittomaaliksi jääneen osuman ylivoimalla. Maalin viimeisteli ruuhkatilanteesta Michelle Karvinen. Syöttöpisteet kirjattiin Minnamari Tuomiselle ja Emma Nuutiselle. Tämän jälkeen Karvinen karkasi jopa kahdesti läpiajoon, mutta lisäosumia ei nähty.

Kolmannessa erässä Kanada painoi peliä Suomen päätyyn, mutta sitkeä puolustuspeli ja maalivahti Noora Rädyn unelmapeli pitivät Naisleijonien maalin puhtaana. Maalivahti Räty pelasti muutaman täysin varmalta vaikuttaneen maalipaikan, mikä turhautti kanadalaisia.

Lopussa Kanada joutuikin alivoimalle, mikä heikensi loppukiriä. Näin ollen turnauksen voittopokaali matkasi Suomeen.

- Joukkueelta huikea turnaus. Ohjelma oli intensiivinen ja matkustaminen toi oman haasteensa. Näistä huolimatta joukkue hoiti hommansa ammattimaisesti ja lopputulos kruunasi turnausviikon, totesi päävalmentaja Pasi Mustonen ottelun jälkeen.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Linda Välimäki.

CAN-FIN 0-1 (0-0, 0-1, 0-1)

Torjunnat:
Noora Räty 9+12+14 = 35
Emerance Maschmeyer 9+6+5= 20

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Ottelun kaikki tilastotapahtumat
Nations Cupin tulokset, taulukot ja tilastot

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: