Leijonat.fi

       

×

Naisleijonilla iso testi kotiturnauksessaan - ”Ennen kaikkea psyykkinen haaste”

Hyvän syksyn pelannut Isa Rahunen on mukana kotiturnauksessa. Hyvän syksyn pelannut Isa Rahunen on mukana kotiturnauksessa. Kuva: Jukka Salminen

Suomen naisten maajoukkue pelaa tällä viikolla kotiturnauksessaan Järvenpäässä, Keravalla ja Vierumäellä. Vastassa ovat Kanadan, USA:n ja Ruotsin naisten maajoukkueet.


Vastustajat ovat kovimmasta päästä, ja Suomellakin on kasassa erittäin iskukykyinen joukkue. Mukana ovat myös Pohjois-Amerikassa seurajoukkuetasolla pelaavat pelaajat.

- Joukkueen kasaamisen lähtökohta oli, että tämä on kauden pääturnaus heti MM-kisojen jälkeen. Halusimme koota vahvan joukkueen ja onnistuimme siinä. Kaikki haluamamme pelaajat ovat paikalla, Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen kertoo.

- Maailman parhaiden kohtaaminen on ennen kaikkea psyykkinen haaste. Tältä osin turnaus mittaa yksilön rohkeutta kamppailla voitosta joka vaihdossa. Tämä on erinomainen näyttöpaikka jokaiselle pelaajalle. Emme etsi arkailijoita vaan niitä, jotka uskaltavat laittaa "all in" ja haastaa kenet tahansa joka päivä, Mustonen jatkaa.

Kanada ja Yhdysvallat ovat naiskiekkoilun kaksi kovinta maata. Kotiturnaukseen Naisleijonat lähtevät tavoittelemaan isoa voittoa suurmaista.

- Haluan nähdä rohkeaa haastamista ja sääntöjen rajamailla tapahtuvaa fyysistä kontaktipeliä. Toivottavasti tuomarit antavat pelata yhtä kovaa kontaktipeliä kuin MM-kisoissa sallittiin, päävalmentaja Mustonen tuumii.

Finnkampenissa onnistuneet mukana

Naisleijonat lähtee kotiturnaukseen voittoputkessa. Syyskuun alussa Luulajassa, Torniossa ja Oulussa pelatuissa otteluissa Suomi kaatoi Ruotsin kolme kertaa.

- Niin sanotun boxout-pelaamisen pitää parantua entisestään. Maalinedustavääntöjen lisääntynyt voittaminen molemmilla maaleilla on yksi asia, jonka haluan menneen eniten eteenpäin edellisen maaottelutapahtuman jälkeen.

Finnkampen-otteluissa pelanneista pelaajista tälläkin kertaa mukana ovat muun muassa maalivahtikaksikko Noora Räty - Anni Keisala, ja Naisleijonien pistepörssin kärkinimet Jenni Hiirikoski, Riikka Välilä ja Michelle Karvinen.

Joukkueen nuoriso-osastoon kuuluva Petra Nieminen on myös mukana. Hän oli syyskuun alun Finnkampen-otteluissa Suomen paras maalintekijä yhdessä Michelle Karvisen kanssa. 

- Kärppien Isa Rahunen on pelannut erinomaisen syksyn sekä naisten SM-sarjassa että Finnkampenissa. Hän omaa kaikki edellytykset pelata hyvin kansainvälisellä tasolla ja on potentiaalinen MM-kisapaikan tavoittelija, Mustonen sanoo.

• Suomen joukkueen kokoonpanon löydät täältä.

 

Naisten neljän maan turnauksen otteluohjelma:

Ti 01.11. 18:30 Suomi-Kanada, Järvenpää
          18:30 Ruotsi-USA, Vierumäki
Ke 02.11. 18:30 Suomi-USA, Kerava
          18:30 Kanada-Ruotsi, Vierumäki
Pe 04.11. 15:00 Suomi-Ruotsi, Vierumäki
          18:30 USA-Kanada, Vierumäki
La 05.11. 14:00 Pronssiottelu, Järvenpää
          17:30 Finaali, Järvenpää

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: