Leijonat.fi

       

×

Naisleijonien Keisala: ”Kokeneemmilta maalivahdeilta tulee vinkkejä”

Anni Keisala debytoi naisten maajoukkueessa viime kaudella. Anni Keisala debytoi naisten maajoukkueessa viime kaudella. Kuva: Jukka Salminen

Suomen naisten maajoukkue voitti torstaina Ruotsin maalein 3-2 ja perjantaina maalein 5-3. Finnkampenin kolmas osaottelu pelataan lauantaina Oulussa.


Torstaina Suomen maalilla torjui Anni Keisala, ja perjantaina Naisleijonat voittoon torjui Noora Räty. Anni Keisalalle Oulun Raksilan jäähalli on tuttu paikka, koska 19-vuotias maalivahti siirtyi viime kauden jälkeen Kärppien riveihin.

- Suoritin lukion loppuun Kuortaneella, ja sitten siirto muualle tuli ajankohtaiseksi, Team Kuortaneen avainpelaajiin viime kaudella kuulunut maalivahti tuumii.

- Kärpillä on hyvä joukkue ja hyvä valmennus. Ainakin alkusyksystä keskityn pelkästään jääkiekkoon, mutta jossain vaiheessa täytyy miettiä jatko-opintojakin.

Haastattelua tehdessä ei ollut vielä tiedossa torjuuko Keisala vai Räty Suomen maalilla lauantaina. Näyttöpaikkoja Anni Keisala saanee joka tapauksessa tulevaisuudessakin.

- On hienoa, että olen päässyt maajoukkueen mukaan, ja maajoukkue on tietysti tavoite jatkossakin. Viime kaudella pelasin kaksi ottelua Saksaa vastaan, ja MM-kilpailuissa torjuin yhden erän.

Suomen maalivahtiosastolla kilpailutilanne on kova. Nuoren ja lupaavan Anni Keisalan lisäksi maajoukkueeseen on tarjolla Meeri Räisäsen ja Noora Rädyn kaltaisia konkareita.

- Maalivahdin on vaikea päästä maajoukkueeseen, mutta maajoukkuetapahtumat ovat olleet antoisia, silloin kun olen mukana ollut.

- Olen saanut kokemusta kansainvälisistä otteluista, ja kokeneemmilta maalivahdeilta olen saanut vinkkejä omaan pelaamiseen, Keisala päättää.

Naisleijonat pelaa lauantaina Oulussa Ruotsia vastaan. Ottelu Raksilan jäähallissa alkaa kello 15.00.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: