Leijonat.fi

       

×

Naisleijonien MM-leiriryhmään valittu Susanna Tapani: ”MM-kisat ovat kauden päätavoite maajoukkueessa”

Helmikuun alussa Susanna Tapani pelasi muun muassa Ruotsia vastaan. Helmikuun alussa Susanna Tapani pelasi muun muassa Ruotsia vastaan. Kuva: Pasi Mennander

Suomen naisten maajoukkueen MM-leiriryhmään valitun hyökkääjä Susanna Tapanin kausi naisten SM-sarjassa päättyi HPK:n kanssa neljänteen sijaan.


Sarjaotteluiden päätyttyä keskittyminen on parin viikon päästä Ruotsin Malmössä käynnistyvissä maailmanmestaruuskilpailuissa.

- MM-kisat ovat kauden päätavoite maajoukkueessa, ja viime kauden olympiapettymyksen jälkeen odotan MM-kisoja erityisesti. MM-kisoissakaan Suomelle ei ole tullut mitalia moneen vuoteen, joten haastetta ja tavoiteltavaa Malmössä riittää, Tapani tuumii.

Tapani debytoi naisten arvokilpailuissa vuonna 2011, ja sen jälkeen hän on pelannut kahdet MM-kisat ja yhdet olympialaiset.

- On kunnia-asia pelata Suomen paita päällä, ja naiskiekkoilijoille arvokisat ovat erityisiä kokemuksia myös siksi, koska peleissä on katsojia huomattavasti enemmän kuin naisten sarjaotteluissa. Tunnelma on hieno, ja kisat saavat muutenkin huomiota, Tapani kertoo.

Tapani oli naisten maajoukkueen mukana edellisen kerran helmikuussa, jolloin Naisleijonat pelasi kolme ottelua  Suomessa. Tuloksena oli kaksi niukkaa voittoa ja yksi tappio voittomaalikilpailussa.

- Maalinteko ja viimeistely ovat aina se osa-alue, jota suomalaisten pitää eniten parantaa. Puolustuspeli on jo ollut hyvää, mutta totta kai sitäkin pitää terävöittää, jos aikoo pärjätä MM-kilpailuissa. Helmikuun alussa kyseessä oli yksi kauden parhaista maajoukkuetapahtumista. Maajoukkueessa on hyvä henki, ja asiat menivät taas mukavasti eteenpäin, Tapani päättää.

MM-leiriryhmän nimilistan löydät täältä.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: