Leijonat.fi

       

×

Naisleijonien päävalmentaja Mustonen: ”Noora pelasi painepelin pois”

Noora Räty (oik.) oli yhtä hymyä Venäjä-pelin päätyttyä. Hänen nollapelinsä varmisti Suomen 1-0-voiton. Noora Räty (oik.) oli yhtä hymyä Venäjä-pelin päätyttyä. Hänen nollapelinsä varmisti Suomen 1-0-voiton. Kuva: Pasi Mennander

Naisleijonien päävalmentajan Pasi Mustosen mielestä torstain Venäjä-ottelu tarjosi Noora Rädylle hyvän mahdollisuuden hakea vuoden pituisen tauon jälkeen tuntumaa naiskiekkoon.


- Nooralle tärkeintä oli varmasti se, että hän sai nyt ns. painepelin pelattua pois. Hän on pohtinut, onko hänen liikkumisensa jo liian nopeaa naisten kiekkoon. En kuitenkaan näe siinä mitään ongelmaa, Mustonen sanoi.

Räty ei tunnustanut kokeneensa paineita ennen torstain ottelua, mutta myönsi, että oli vähän epäileväisin mielin.

- Mietin, miten tämä menisi, koska peli on niin erilaista kuin miesten jääkiekossa. Laukausten voimakkuuden eron huomasi nyt paremmin, kun tulin miesten peleistä takaisin naisiin. Kun siirryin naisista miesten otteluihin, ero ei tuntunut niin isolta, Räty kuvaili.

- Alkuverkassa kyllä huomasin, etten ollut torjunut naisten vetoja pitkään aikaan, mutta aika nopeasti sitä pääsi taas vauhtiin mukaan.

- Nyt voin jatkaa luottavaisin mielin kohti kevättä. Oli ihan loistavaa, että lähdin tänne ja puin Leijona-paidan päälle.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: