Leijonat.fi

       

×

Naisleijonien Susanna Tapani: ”Maalintekoa pitää parantaa”

Susanna Tapani edusti Suomea Sotshin olympialaisissa viime talvena. Susanna Tapani edusti Suomea Sotshin olympialaisissa viime talvena. Kuva: Pasi Mennander

Suomen naisten maajoukkue pelasi viime viikon Suomen-kiertueellaan kolme EHT-ottelua. Suomi voitti Venäjän ja Saksan, mutta kärsi tappion Ruotsille. Suomi sijoittui kotiturnauksessaan toiseksi.


Kaikki Suomen ottelut ratkesivat yhden maalin erolla, ja Suomi teki kolmessa ottelussa yhteensä vain neljä maalia. Maalintekopaikkoja Suomi kylläkin sai aikaan paljon. 

- Maalintekoa pitää parantaa, mutta puolustuspeli on jo ollut hyvää. Yksi kauden parhaista maajoukkuetapahtumista oli kyseessä. Maajoukkueessa on hyvä henki, ja asiat menivät taas mukavasti eteenpäin, Naisleijonien hyökkääjä Susanna Tapani tuumii.

- Uuden päävalmentajan (Pasi Mustonen) mukaantulo vaikutti maajoukkueen kauteen ilman muuta. Vie aikansa oppia uuden valmentajan pelitapa, mutta olemme sitä oppineet kauden aikana koko ajan lisää ja lisää, joten arvokisoja kohti menemme aikataulussa.

Ennen maalis-huhtikuun taitteessa pelattavia naisten maailmanmestaruuskilpailuja Tapanilla riittää tavoitteita kotimaassakin. Seurajoukkuetasolla Tapani edustaa HPK:ta, joka aloittaa urakkansa naisten SM-sarjan pudotuspeleissä tänään KalPaa vastaan.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa, ja HPK voitti jokaisen kohtaamisen. Hämeenlinnalaisjoukkue sijoittui runkosarjassa lopulta kolmanneksi. KalPa sijoittui kuudenneksi.

- Kausi on ollut aikamoista vuoristorataa. Välillä on mennyt hyvin ja välillä huonommin. Aluksi hävittiin todella paljon pelejä, mutta sitten alkoi tulla enemmän voittojakin. Hoidetaan pudotuspeleissä ensin puolivälierät alta pois kunnialla, ja sen jälkeen edetään peli ja ottelusarja kerrallaan, Tapani kertoo.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: