Leijonat.fi

       

IIHF Development Camp 2015 // Miten sujui taitokilpailu jalkapallon maailmanmestarimaiden jääkiekkoilevilta nuorilta?

Espanjan Oscar Rubiolle ja Argentiinan Nicolas Fantaconelle jääkiekko on ykköslaji, vaikka heidän kotimaissaan jääkiekon asema on pieni. Espanjan Oscar Rubiolle ja Argentiinan Nicolas Fantaconelle jääkiekko on ykköslaji, vaikka heidän kotimaissaan jääkiekon asema on pieni. Kuva: Petteri Ikonen

Argentiina voitti jalkapallon maailmanmestaruudet vuosina 1978 ja 1986, ja Espanja voitti MM-kultaa vuonna 2010. Lisäksi mailla on lukuisia oman maanosansa mestaruuksia.


Moni ei arvaa, että noissa maissa pelataan myös jääkiekkoa, ja maan edustajat voivat saavuttaa jopa arvokisamitaleita.

Espanjan Oscar Rubio ja Argentiinan Nicolas Fantacone taistelevat Vierumäellä parhaillaan poikien sarjassa paikoista nuorten talviolympialaisten taitokilpailuun.

 

 

 

 

 

 

 

Taitokilpailussa edetään laji kerrallaan mies miestä -vastaan. Ainakaan kiekonkäsittelyä mittaavassa kilpailun osassa Rubio ja Fantacone eivät päässeet alkukierroksia pidemmälle, vaikka yritys oli kova.

Heidän vastustajansa olivat liian vahvoja. Uusia tilaisuuksia on kuitenkin vielä edessä tänään torstaina ja huomenna perjantaina. Taitokilpailu koostuu kaikkiaan kuudesta osiosta.

 

Viimeksi muutettu

 


IIHF DEVELOPMENT CAMP


Kansainvälisen Jääkiekkoliiton Hockey Development -ohjelman leiri järjestetään Vierumäellä heinäkuussa. Vuoden 2015 leirille osallistuu jääkiekkotoimijoita yhteensä 52 maasta.


 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: